Ce vor oamenii de la deputatul de Olt Gigel Știrbu în mandatul următor: Zeci de idei transmise parlamentarului de alegători

Deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu a postat pe pagina lui de socializare o întrebare pentru prietenii săi virtuali, cărora le cere sfatul în privința inițiativelor legislative pe care ar trebui să le promoveze în mandatul următor.

La întrebarea „Pentru mandatul viitor de deputat, ce propuneri legislative credeți că ar trebui să inițiez în Parlament?” au apărut numeroase comentarii, zeci de internauți prezentându-i deputatului liberal idei pe care ei le cred utile.

Astfel, o comentatoare crede că Gigel Știrbu ar trebui să se implice pentru ca râul Olt să devină navigabil pentru vase mici de croazieră, proiect care ar trebui să atragă turiști.

Un internaut crede că ar fi bine ca aleșii poporului nu trebuie să mai fie protejați de imunitate, în vreme ce un alt comentator crede că mandatele din administrația publică ar trebui limitate la trei pentru un ales.

„Acest lucru ar ajuta la eliminarea posibilităților ca primăriile să devină afaceri de familie și loc de munca pentru rude”, spune comentatorul cu pricina, care mai susține că funcționarii publici trebuie să aibă o bună calitate profesională.

Interzicerea, prin lege, a traseismului politic este o altă părere postată pe pagina parlamentarului.

„O lege prin care parlamentarii să nu mai fugă de la un partid la altul, revizuirea tuturor pensiilor să fie pe contributivitate, nu cum este acum, când un singur pensionar ia bani câți 1000 de pensionari de CAP, simplificarea licitațiilor la toate proiectele”, crede că ar fi util un alt simpatizant al deputatului Știrbu.

Eliminarea pensiilor speciale și reducerea numărului de parlamentari sunt alte idei prezentate lui Știrbu.

„Mi-aș dori ca PNL să înghețe prețurile pe toată perioada pandemiei, lucru care nu s-a întâmplat până la această dată”, răspunde un internaut.

Este nevoie urgentă de o lege de reabilitare a victimelor torturii, crede un alt alegător, în vreme că o altă persoană spune că și-ar dori ca numele pedofililor prinși să se regăsească într-un registru național care să fie public.

„Mi-am notat toate aceste răspunsuri și voi ține cont de ele în următorul mandat”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Gigel Știrbu.

Fost preot, subprefect de Olt și secretar de stat în Ministerul Culturii, Gigel Știrbu a fost ales deputat de Olt în trei legislaturi (2008 – 2012, 2012 – 2016, 2016 – 2020). În perioada 2013-2014 a fost și ministru al Culturii.

În acest mandat, Gigel Știrbu a semnat 73 de inițiative legislative, unele dintre acestea avându-l unic inițiator. Printre acestea se numără Legea care prevede scutirea populației de la plata apelor pluviale, Legea privind înființarea Muzeului Național „Brătianu”, Legea care prevede instituirea zilei de 21 martie – Ziua Olteniei etc.

Lui i se datorează, din mandatul 2012 – 2016, și modificarea Legii Pensiilor grație căreia cetățenii din Slatina și din mai multe localități pe o rază de opt kilometri în jurul municipiului-reședință de județ se pot pensiona mai devreme cu doi ani, dacă au locuit cel puțin 30 de ani în acest areal, cuprins în zonele cu grad ridicat de poluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here