Un pompier din Olt are nevoie de ajutorul nostru pentru ca fiul său, născut cu o rară malformație, să trăiască/ FOTO

Un pompier din Olt care salvează vieți și bunuri de 14 ani are nevoie, acum, la rândul lui, de ajutorul nostru. El este tatăl unui copil născut cu o malformație rară – atrezie de esofag. Operat imediat după naștere, cu zero șanse de scăpare, micuțul a refuzat să părăsească această lume. Acum are cinci ani și peste 20 de intervenții chirurgicale. A stat perioade lungi în spital, are sute de ore de recuperare, iar acum familia pompierului a primit o nouă lovitură: după ultimele investigații, diagnosticul medicilor a fost agenezie de corp calos și sindrom Coffin-Siris. Transplantul de celule stem, realizat la o clinică din Polonia, poate reprezenta un pas important pentru recuperarea lui Andrei. Dar pentru asta, familia salvatorului are nevoie de 15.730 de euro, sumă care depășește posibilitățile familiei. Soții Constantin au mai pierdut un copil și mai au o fetiță de șase ani care luptă alături de ei pentru frățiorul ei.

Povestea tristă a lui Ionuț Constantin este adusă în atenția noastră de colegii lui, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.

„Astăzi venim în fața dumneavoastră cu o poveste tristă, dar în același timp o poveste despre luptă, dorință, demnitate și despre minuni.

Ionuț, colegul nostru care salvează vieți de peste 14 ani, traversează de mai mult timp momente foarte dificile, dar nu a renunțat la luptă și continuă să se împartă între lupta cu secundele și lupta pentru o viață normală a copilului său”, spun, despre colegul lor, salvatorii ISU Olt.

Copilul cel mare al familiei Constantin își veghează și ocrotește părinții și frățiorii din cer, după ce un eveniment nefericit l-a luat de lângă ei. Raissa, fata mijlocie a familiei are acum șase ani și se luptă alături de părinți pentru Andrei.

Andrei, mezinul familiei, s-a născut, din păcate, cu o malformație rară – atrezie de esofag. A fost operat imediat după naștere, cu șanse zero de supraviețuire. Au urmat două săptămâni de comă, în care exista în orice moment posibilitatea să piardă lupta cu viața, chiar în locul în care și fratele său își dădea ultima suflare, în urmă cu trei ani.

A urmat o lungă perioadă petrecută la Spitalul Budimex, cu tratamente complexe și dureroase și medici care s-au luptat în permanență pentru viața lui Andrei.

Operația cea mai dificilă a durat peste șase ore și a presupus refacerea primei intervenții chirurgicale, care se fisurase și care i-a cauzat un pneumotorax cu hipoxie.

Până la cinci ani Andrei a suferit peste douăzeci de operații și viața lui a reprezentat o luptă permanentă, cu perioade lungi de spitalizare și sute de ore de recuperare.

„S-au luptat pentru viața lui părinții, sora și fratele cel mare, care este îngerul lor păzitor. Le-au fost alături și cei apropiați, dar și oameni care au aflat despre povestea și au vrut să îi ajute.

După ultimele investigații, diagnosticul medicilor a fost agenezie de corp calos și sindrom Coffin-Siris”, ne spun colegii pompierului.

Andrei are nevoie de ajutorul nostru. Să-l ajutăm să trăiască!

Transplantul de celule stem, realizat la o clinică din Polonia, poate reprezenta un pas important pentru recuperarea lui Andrei.

Pentru realizarea acestui transplant familia Constantin are nevoie de 15.730 de euro, sumă care depășește posibilitățile familiei.

Împreună putem să-l ajutăm pe Andrei să aibă o viață normală!

Donații se pot face în contul Asociației Andrei Constantin: RO65BRDE290SV7704680290 sau accesând linkul: https://www.sperantapentruromania.ro/…/andrei-constantin/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here