Deputații au votat pentru redeschiderea piețelor. Dan Ciocan: Președintele va arăta dacă iubește poporul român sau nu

Parlamentul întoarce decizia luată de guvern privind închiderea piețelor. Deputații au votat, marți, că, pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Legea, care conține și amendamentul lui Marcel Ciolacu, a fost votată cu 173 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” și 93 de abțineri.

Potrivit amendamentului, “pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele, mixte şi volante, talciocurile, (…) îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”.

Decizia nu este una definitivă, legea urmând a merge la Cotroceni pentru promulgare, dar Klaus Iohannis o poate întoarce la reexaminare în Parlament sau poate cere un control de constituționalitate.

„Președintele Iohannis va arăta acum dacă iubește poporul român sau nu, dacă îi pasă de fermieri, de țaranii care trăiesc din puținul pe care îl câștigă vânzându-și produsele în piețe”, a declarat deputatul de Olt Dan Ciocan.

Social-democrații susțin că închiderea piețelor a fost o măsură „aberantă”

„Este o prostie (închiderea piețelor – n.r.), iar piețele pentru producătorii români trebuie să fie deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță și de prevenție. Pentru că ieri până și cea mai inocentă rugăciune a fost transformată în ceva de bătălie politică, o să-i rog pe colegii noștri să încerce alt verset din Biblie: Ne lepădăm de Satană”, afirmat deputatul PSD Daniel Suciu, citat de Mediafax, potrivit romania.europalibera.org.

El a mai spus că liberalii au votat în comisii amendamentul PSD pentru redeschiderea piețelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here