Noi imagini cu SARS-CoV-2. Cum arată coronavirusul văzut la microscop/ FOTO

Cele mai noi imagini ale coronavirusului au fost făcute publice de oamenii de ştiinţă din Arabia Saudită. De această dată poate fi observată atât structura externă a virusului SARS-COV 2, cât şi cea internă. 

Cercetătorii de la Universitatea de Știință și Tehnologie King Abdullah (KAUST) din Arabia Saudită au creat modelul 3 D al virusului pentru a ajuta la găsirea tratamentelor pentru Covid-19.

Academicienii își prezintă într-un filmuleţ modelul, care include proteina Spike, cea care formează țepii de pe suprafața virusului precum și materialul genetic din interiorul membranei virale.

„Modelul nostru 3D ilustrează actuala structură a SARS-CoV-2 și dezvăluie detalii ale virusului care înainte erau imposibil de observat. Abordarea pe care am folosit-o pentru a dezvolta modelul ar putea orienta cercetarea biologică către noi direcții promițătoare pentru combaterea răspândirii COVID-19, deoarece ar putea ajuta oamenii de știință să încorporeze rapid informații recent descoperite în model și să ofere astfel o structură actualizată virusului”, a precizat un cercetător, potrivit Daily Mail. 

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here