Marcel Vela declară război clanurilor interlope: „Este ziua Z, o zi importantă pentru combaterea infracţionalităţii din România”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a susţinut miercuri o conferinţă de presă, în cadrul căreia a prezentat bilanţul anual al instituţiei pe care o conduce şi a făcut referire şi la amplele acţiuni desfăşurate în dimineaţa aceleiaşi zile de DIICOT şi Poliţia Română, care au descins la aproape 400 de adrese din 28 de judeţe, acţiune ce vizează infracţiuni că traficul de droguri, de persoane, şantaj, cămătărie şi proxenetism.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat miercuri, în contextul în care în ţară au loc sute de percheziţii vizând grupări de criminalitate organizată, că „este ziua Z, o zi importantă pentru combaterea infracţionalităţii în România”, fiind făcute peste 600 de percheziţii şi descinderi.

Vela a continuat conferinţa de presă cu prezentarea bilanţului Ministrului Afacerilor Interne în ultimul an.

„MAI încearcă să-și schimbe percepția și imaginea pe care o avea la momentul noiembrie 2019, adică una catastrofală. Doar 35% din români mai aveau încredere în Ministerul de Interne la acea dată. Le mulțumesc colegilor mei din conducerea MAI pentru că am reușit să schimbăm în bine percepția românilor.

Pentru alegerile prezidențiale din noiembrie m organizat zone de risc electoral, astfel încât aegerile să fie corecte și legale. În luna decembrie MAI a fost în centrul atenției, pentru că am deschis sediul Comitetului Central către români. Ziua în care românii au avut acces liber în Comitetul Central, vizitatorii care ne-au pășit pragul au apreciat această inițiativa.

În luna ianuarie am constatat că MAI are probleme de organizare și am început o reforma, pentru a nu se imputa guvernului că ia măsuri fără să consulte partenerii, sindicate, atașați, structuri din subordine. Am purces la acest mare efort, în a consulta atașații, toate structurile din subordine, toate cele 16 sindicate, am pus proiectul pe transparență, astfel încât la sfârșitul acestor consultări au fost 428 de propuneri. Proiectul de reforma este finalizat și va fi propus în noul parlament, care va trebui să decidă viitorul acestei insittutii.

Începând cu luna februarie, știți prin ce am trecut cu toții. În prag de pandemie am constatat că resursele sunt 0. Cu ajutorul colegilor din guvern și al premierului Orban s-au emis actele normative pentru realimentaea stocurilor necesare pentru a răspunde acestei provocări.

În starea de urgență MAI a fost pionul principal pentru protejarea românilor. A fost o experiență pe care nu a încercat-o niciun guvern. Am emis 12 ordonanțe militare și 2318 ordine de comandant. Am stăpânit și temperat evoluția bolii în România. Meritul este al cetățenilor, care ați respectat regulile.

După această activitate a urmat luna iunie și criză inundațiilor. După aceea am avut de gestionat pandemia din sezonul estival. În paralel am avut de gestionat organizarea alegerilor locale. Am asigurat transparență pentru toți jurnaliștii și am monitorizat 700 de localități unde am constatat că numărul de vize de flotant a depășit media anilor anteriori. S-a finalizat cu bine și acest moment.

În starea de alertă executăm acțiuni de verificare. Am avut colegi, camarazi, care și-au pierdut viață.

În aceste momente grele trebuie să fim responsabili și să trecem peste provocările de zi cu zi. Doar împreună putem reuși, cetățeni și instituții.

MAI a avut inițiativa că la Gerota să înființăm centrul de plasmă. Am alocat bugetul necesar, astfel încât, împreună cu ceilalți parteneri să reușim să împlinim acesta necesitate pentru mulți bolnavi.

MAI a avut și activități de management, de aplicare a unor măsuri cerute de populație. Una a fost să protejăm elevii, așa că am înființat poliția pentru siguranță în școli, pentru că fenomenul infracțional din școli, dar mai ales din jurul acestora, a luat amploare și niciun minitru nu a luat măsuri pentru a o combate.”, a declarat Vela.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here