Primăriile din Olt nu mai au bani pentru plata indemnizațiilor către persoanele cu handicap. Șeful CJ: Vinovat este Guvernul

Pe final de an, primăriile din Olt nu mai au bani pentru plata indemnizațiilor către  persoanele cu handicap.

Informația vine chiar de la președintele Consiliului Județean (CJ) Olt, Marius Oprescu, care  a precizat faptul că, vina îi aparține în totalitate Guvernul României. Potrivit șefului CJ Olt, Executivul este obligat prin lege să aloce fondurile necesare pentru aceste plăți, în procent de până la 90%, restul fiind suportat de autoritățile locale.

„Sunt primării care au completat din bugetul lor, dar deja se apropie finalul de an, nu mai au nici ei și nu mai pot să pună acești bani. Așa cum știti, la fel funcționează legea și la primării. Primăriile trebuie să vină cu 10%, urmând ca guvernul să vină cu diferența. Ele nu sunt vinovate de acest lucru, pentru că persoanele cu handicap care intră în sistem și le preiau primăriile la plată, ele efectiv nu pot să calculeze la început de an când își construiesc bugetul câte persoane vor avea, nu le intră în atribuțiuni și nu e în subordinea lor această treabă de a construi câte persoane cu handicap. Când vine dosarul  de la comisia de specialitate trebuie băgat în plată, e obligatoriu să fie băgat în plată, și atunci fiind o treabă pe care nu o controlează atunci când și-au construit bugetul au prins sumele lor conform legii care spune minim 10%”, a declarat Marius Oprescu.

Până în momentul de față, guvernul a dat către primării doar 60% din suma cuvenită, a mai precizat șeful CJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here