Dănuţ Lupu în stare gravă la Terapie Intensivă. Lucescu şi Copos se implică: „A vorbit cu Streinu-Cercel pentru medicamente”

Dănuţ Lupu se află de două zile internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Colentina, după ce miercuri a fost depistat pozitiv cu Covid şi s-a simţit foarte rău. Iniţial fostul fotbalist a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş, dar acolo nu mai existau locuri la ATI, aşa încât a fost transferat.

Dănuţ Lupu a mai avut probleme grave de sănătate şi în 2016, atunci când a stat internat în spital câteva săptămâni, pentru că plămânii nu i-au mai funcţionat la capacitate normală. fiind la un pas de moarte.

Fostul fotbalist al lui Dinamo, Rapid şi Brescia, printre altele, este ţinut cu faţa în jos la Terapie Intensivă, conform medicilor aceasta fiind o metodă de a spori cantitatea de oxigen din plămâni.

De starea de sănătate a lui Lupu se interesează şi fostul său antrenor, Mircea Lucescu, şi fostul patron al Rapidului, George Copos.

„Cel care îl ajută foarte tare este George Copos, el a vorbit cu Streinu-Cercel pentru medicamentaţie. De două zile mă ocup de chestia asta.

Eu am vorbit cu doctoriţa Iliescu, cea care se ocupă de el. Îi transmit o îmbrăţişare enormă. E un băiat foarte bun şi a fost un jucător de mare, mare talent. E mai bine, vorbesc cu soţia lui şi îmi spune cum se simte”, a spus Mircea Lucescu la Digisport.

Medicii sunt în continuare rezervaţi şi menţin un prognostic moderat, dar speră ca „starea de sănătate a pacientului să evolueze în direcţia dorită”. Aceştia au mai declarat că „Dănuţ este conştient şi cooperant”.

Dănuţ Lupu se află în categoria de risc ridicat, în primul rând din cauza edemului pulmonar cu care s-a luptat în urmă cu patru ani, dar şi din pricina kilogramelor în plus.

Dănuţ Lupu a fost campion cu Dinamo şi Rapid

Lupu s-a retras din activitate în 2001, după ce, de-a lungul carierei, a jucat pentru Dinamo Bucureşti, Panathinaikos (Grecia), Korinthos (Grecia), OFI Creta (Grecia), Rapid Bucureşti, Brescia (Italia) şi Tzafririm Holon (Israel), câştigând cinci trofee.

La echipa naţională, Dănuţ Lupu a strâns 14 prezenţe, între 1989 şi 1998 şi a făcut parte din lotul României la Campionatul Mondial din 1990, disputat în Italia.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here