Calendar ortodox 16 noiembrie 2020. Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei, ocrotitorul oamenilor nevoiaşi. Rugăciune puternică pentru spor

Calendar ortodox 16 noiembrie 2020. În această zi, este prăznuit Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei, unul dintre cei 12 apostoli ai Mântuitorului şi autorul primei Evanghelii. El este ocrotitorul oamenilor săraci, de aceea, dacă te confrunţi cu dificultăţi financiare severe i te poţi ruga cu credinţa că rugăciunea îţi va fi ascultată.

Sfântul Apostol și Evanghelist Matei este unul dintre cei doisprezece Apostoli aleși de Hristos. Înainte de a ajunge Apostol, a fost vameș și se numea Levi, scrie crestinortodox.ro. Era originar din Capernaum și era fiul lui Alfeu.

Sfântul Apostol Matei este autorul primei Evanghelii. Potrivit Martirologiului român, acesta ar fi murit ca martir în Etiopia, fiind ars pe rug de păgâni. Din textele apocrife care vorbesc despre trecerea să la cele veșnice, aflăm că a suferit moarte de martir în Pont.

Pentru că Sfântul Matei face trecerea de la Vechiul Testament spre Noul Testament, Sfinții Părinți au hotărât ca Evanghelia scrisă de el să fie prima, cel mai aproape de Vechiul Testament. Evanghelia sa îi are în vedere pe iudei și pe păgâni și din acest motiv ea este mai mult o Evanghelie de convertire a popoarelor la credință. Iudeilor le descoperă că Iisus este Mesia, iar păgânilor le vestește că mântuirea se realizează prin Hristos. După mărturia lui Irineu de Lyon, Evanghelia după Matei a fost scrisă spre sfârșitul anilor 50 și începutul anilor 60 ai primului secol creștin.

Evanghelia după Matei este citită în Biserica timp de șaptesprezece duminici după Duminică Rusaliilor și în duminicile în care se lasă sec de carne și de brânză.

Calendar ortodox 16 noiembrie 2020. Rugăciune pentru spor către Sf Apostol Matei

Apostolul Matei este cunoscut în tradiţia Bisericii ca fiind vameşul care a renunţat de bunăvoie la toată bunăstarea lumească pentru a-l urma pe Iisus.

Dacă te confrunţi cu probleme materiale severe, cheamă-l în ajutor şi îţi va răspunde negreşit. Iată ce rugăciune trebuie să rosteşti:

,,Sfinte Apostol si Evanghelist Matei, te chem cu trupul meu, cu sufletul meu cu spiritul meu. Ridica de pe umerii mei povara saraciei si da-mi drum drept si lumina. Arata-mi calea, solutia, oamenii si locurile in care pot beneficia de toate informatiile necesare pentru a ma elibera de aceasta situatie. Adu-i in preajma mea pe cei ce ma pot ajuta si deschide-mi ochii a ii pot recunoaste!”.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here