Județul Olt, luat cu asalt de forțele de ordine: 600 de sancțiuni, aplicate în acest weekend

Pe fondul numărului de cazuri de Covid-19 înregistrate în Olt, în ultimele zile, forțele de ordine au luat cu asalt județul, aplicând amenzi pentru abaterile făcute de olteni.

Principalul scop a fost acela de a verifica cu se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea răspândirii virusului Covid 19.

La acțiune au participat lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, cu suportul Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale, al Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

„În cadrul acțiunilor, au fost verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor în afara locuinței, în intervalul orar 23.00-05.00, precum și portul măștii de protecție în toate spațiile publice închise sau deschise. De asemenea, în colaborare cu I.S.C.T.R. a fost verificată legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane.

Astfel, în cele trei zile au fost verificate aproximativ 2.500 de persoane și 400 de obiective/locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse”, a transmis IPJ Olt.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  peste 600 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depășind suma de 150.000 de lei. Cele mai multe dintre acestea, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală

„Reamintim faptul că în conformitate cu prevederile HG nr. 935 din 2020, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00 este restricționată, cu unele excepții, pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor;

Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private;

Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor; Prin excepție, se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Scopul poliţiştilor nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare şi prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19, însă nu vor fi tolerate abateri de la normele legale.

Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să nu se expună la riscuri”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Totodată, persoanele care se deplasează în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, pentru motive justificate, sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here