Restaurantele și cafenelele, închise de miercuri în Sinaia și Azuga. Rata de infectare a depășit 3 la mie

Restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc se închid de miercuri în Sinaia şi Azuga. În cele două stațiuni de pe Valea Prahovei rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori.

În noul context, autorităţile locale au dispus o serie de măsuri restrictive pentru următoarele 14 zile, între care închiderea restaurantelor și a cafenenelor, care intră în vigoare de miercuri, 18 noiembrie.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, citat de Agerpres, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a dispus o serie de măsuri pentru 25 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) în care incidenţa cazurilor de COVID-19 este mai mare de 3 la mie, între localităţile vizate fiind şi Sinaia, care are o rată de infectare de 5,60, şi Azuga, cu o rată de 3,40.

Astfel, începând de miercuri, vor intra în vigoare noi măsuri restrictive pentru următoarele 14 zile.

În acest interval, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, organizarea de spectacole, festivaluri sau alte evenimente culturale este interzisă, iar activitatea restaurantelor în interior, a cafenelelor, şi a sălilor de jocuri este interzisă.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi. De asemenea, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective, precizează sursa citată.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here