Rudele persoanelor decedate de COVID îşi identifică morţii pe stadion. Cadavrele sunt urcate într-o remorcă de TIR

Numărul morţilor din cauza coronavirusului creşte vertiginos în România de la o zi la alta. Morgile spitalelor abia dacă mai fac faţă şi caută soluţii ca să iasă la liman.

Imaginea groazei e şi în Timişoara. Spitalul Victor Babeş a încheiat un contract de 81.000 lei pentru ca persoanele decedate de COVID să fie duşi într-o remorcă de TIR pe post de morgă, amplasată pe stadionul CFR. “E cea mai civilizată soluție”, explică managerul Cristian Oancea, argumentând că morga spitalului e mică.

Din cauza numărului foarte mare de morţi, a fost improvizată într-o remorcă frigorifică de TIR, amplasată pe Stadionul CFR, chiar în fața gradenelor arenei. Aici, rudele și aparținătorii oamenilor care mor de COVID vin să-și identifice apropiații decedați.

De altfel, costul este unul însemnat pentru spital. Acesta plătește 81.000 de lei pentru transportarea și depozitarea a 150 de persoane decedate. La acesta se adaugă un alt contract, cu aceeași firmă – SC Casa Funerară Octavian și Adi SRL, pentru aceleași servicii funerare în cazul altor 20 de victime, scrie Libertatea.

Oancea a declarat de asemenea că “morga mică este, la rândul ei, împărțită în două, pentru a exista circuite. Avem și decedați COVID, dar și non-COVID, de aceea am luat decizia să facem așa.

„De la locul de depozitare, familiile fac identificarea și ridică trupurile în prezența medicului anatomopatolog al spitalului (conform procedurii interne).”, a adăugat reprezentantul spitalului.

Puţini ştiu însă că această companie care a câștigat contractul din partea spitalului din subordinea Primăriei, a fost implicată într-un caz deschis la DNA împotriva unui director din Primăria Timișoara.

E vorba de Florin Răvășilă, șef al Direcției Patrimoniu I Est, căruia fostul primar Nicolae Robu i-a retras dreptul de semnătură. Bărbatul ar fi primit o mită de 40.000 euro de la asociații companiei de pompe funebre pentru ca firma să primească dreptul de îngrijire a cimitirelor Russu-Șirianu și Șagului. Unul dintre aceștia ar fi făcut plângerile la DNA și i-ar fi dat detaliile și fostului primar Nicolae Robu, conform publicației locale Banatul Meu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here