Şedinţă de urgenţă la Cotroceni pe tema restricţiilor COVID. Klaus Iohannis se întâlneşte cu premierul, mai mulţi miniştri şi experţi în sănătate

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va avea o întâlnire de urgenţă, marţi, de la ora 13, la Palatul Cotroceni. E vorba de o şedinţă de evaluare a măsurilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Klaus Iohannis i-a chemat la şedinţa de la Cotroceni pe premierul României, Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şeful DSU, Raed Arafat şi mai mulţi specialişti din domeniul sănătăţii, printre care se numără şi medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marți, 17 noiembrie a.c., ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban; Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă; Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru; Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat; Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, general dr. Ionel Paul Oprea; Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu; Directorul Institutului Național de Sănătate Publică, Director al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol; Directorul General al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea; reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila; Șeful Direcției Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general dr. Dragoș-Marian Popescu; Directorul Medical în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Andreea Moldovan; Vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Gindrovel Dumitra; Medic primar, Secția Boli infecțioase, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, dr. Valeriu Gheorghiță”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Localităţile aflate în carantină

Odată cu prelungirea stării de alertă s-au luat şi măsuri noi. Mai multe localităţi din ţară au intrat în carantină. Orașele Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir și Abrud au intrat în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate. Municipiul Slobozia a intrat în carantină începând de joi, 12 noiembrie.

De asemenea, şi municipiul Sibiu este de luni în carantină. Forțele de ordine au ieșit pe străzi în Sibiu, iar oamenii sunt verificați la sânge și nu pot să mai iasă pe străzi decât cu motive bine întemeiate.

În prezent, sunt valabile restricțiile impuse prin ultima Hotărâre de Guvern, și anume limitarea deplasărilor pe timpul nopții și obligativitatea purtării măștii de protecție, dar se impun și câteva măsuri suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here