13% dintre americani cred că Bill Gates este în spatele pandemiei. Ce spune miliardarul american despre teoriile conspirației

Miliardarul american Bill Gates a vorbit în timpul unei conferințe a cotidianului The New York Times despre teoriile conspirative care s-au propagat odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Bill Gates a avertizat omenirea, în ultimii ani, că nu este pregătită pentru următoarea pandemie, dar spune că nu se aștepta ca atâtea teorii ale conspirației să se răspândească cu privire la cea prin care trecem acum.

De asemenea, cofondatorul Microsoft a evitat să răspundă dacă mesajele împotriva științei ale administrației Trump au afectat măsurile luate împotriva virusului.

Aflat alături de Anthony Fauci, principalul expert american în boli infecţioase, Bill Gates a răspuns în schimb întrebării cu privire la teoriile conspirației, în special cele în care ei sunt vizați. Miliardarul a spus că a fost uimit de ele.

„Aceste teorii ale conspirației – Care este scopul vaccinului? Este microcipare, este controlul populației? – au venit atât de neașteptat încât nici eu, nici Tony (Anthony Fauci, n.red.) nu cred că avem vreun sfat de dat pentru celălalt, poate acela că trebuie să dăm în continuare răspunsuri bazate pe fapte”, a spus Bill Gates, potrivit Mashable.

Potrivit sursei citate, un nou studiu efectuat în SUA cu privire la dezinformarea în legătură cu COVID-19 a arătat că 13% dintre americani cred în teoria că „Bill Gates este în spatele pandemiei de coronavirus”.

Raportul a mai relevat că 25% dintre oamenii din SUA cred că pandemia de coronavirus este folosită pentru a provoca „o periculoasă și nenecesară vaccinare a americanilor”.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here