Forțele de ordine din Olt, controale cu efective sporite pentru măsurile anti-COVID: Peste 200 de oameni, amendați într-o singură zi/ FOTO

În urma unor controale cu efective sporite desfășurate, ieri, pe raza județului Olt, cu precădere în comunele Perieți și Oporelu, unde rata de infectare a depășit 7/1.000 de locuitori, mai multe persoane s-au ales cu amenzi după ce au fost depistate în timp ce încălcau măsurile de protecţie individuală.

La acțiune au participat polițiști de ordine publică, rutieri, de investigații criminale, de la investigarea criminalității economice si cei din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Și reprezentanți ai Poliției Locale Slatina au acționat, ieri, în special în municipiile Slatina și Caracal, unde a fost înregistrată cea mai ridicată rată de infectare din mediul urban, din județul Olt.

„Activitățile s-au desfășurat în piețe, zonele aglomerate, centre comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, oamenii legii efectuând verificări cu privire la legalitatea transportului de persoane, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice deschise și respectarea normelor de protecție sanitară în cadrul piețelor agroalimentare organizate în zone publice deschise. 

Astfel,  au fost verificate peste 600 de persoane, 110 societăți comerciale și au fost controlate 101 mijloace de transport”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

În urma neregulilor constatate, oamenii legii au aplicat 220 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 39.250 lei. Dintre acestea, cele mai multe au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

„Autoritățile vor continua activitățile de acest gen și în perioada următoare,  dorindu-se ca cetățenii să conștientizeze riscurile la care se expun prin încălcarea măsurilor impuse în această perioadă. 

Pentru protecția dumneavoastră și a celor din jur, vă rugăm să purtați mască de protecție”, a declarat Alexandra Dicu, reprezentantul IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here