Cod GALBEN de ninsori și viscol în 11 județe, emis de ANM. Alerta este valabilă până sâmbătă la prânz

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori și viscol în zona de munte din 11 județe. Alerta este valabilă până sâmbătă la prânz.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori și vânt puternic, valabilă în 11 județe din țară, până sâmbătă la ora 14.00.

Cod galben de ninsori la munte

Potrivit ANM, sunt vizate județele Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș și Dâmbovița. În aceste zone se vor semnala ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului în zona montană.

În cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent. Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă și în prima parte a zilei de sâmbătă în sudul și sud-vestul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Avertizarea cod galben intră în vigoare vineri, la ora 20.00, și este valabilă până sâmbătă la ora 14.00.

Informare meteo de vreme severă în toată țara

În restul zonelor din țară, ANM a emis o informare meteorologică, valabilă de vineri de la ora 15.00 până sâmbătă la ora 14.00.

În intervalul menționat temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, iar mai ales în centru, sud-vest și în zona de munte cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15-20 l/mp. La munte treptat vor predomina ninsorile.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Translvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40-50 km/h, iar în zona montană înaltă rafelele vor depăși 60-70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here