Spitalul din Cluj-Napoca, unde un corp de iluminat a provocat un incendiu, vechi de 136 de ani și fără autorizație ISU

La o săptămână de la incendiul din Piatra Neamţ, scenariul teribil a fost la un pas să se repete în Cluj-Napoca. La Spitalul CFR, un scurtcircuit a provocat un incendiu şi mai mulţi pacienţi au fost evacuaţi. Clădirea în care funcţionează spitalul este veche de aproape 150 de ani şi nu are autorizaţie de securitate la incendiu.

Pacienţii şi cadrele medicale de la spitalul CFR din Cluj-Napoca au trăit clipe de groază. Din baia de la Secţia Interne a început să iasă fum negru şi gros. Erau flăcări pe tavanul băii. Speriată, o asistentă a sunat la 112.

Ciprian Cornea, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj: Au fost evacuate trei persoane, iar alte persoane au fost relocate în alte saloane de către personalul medical. La momentul sosirii pompierilor incendiul era stins.

11 persoane, pacienţi şi cadre medicale, erau la etajul unde a avut loc incendiul.

Flăcările au pornit de la un scurtcircuit.

Ciprian Cornea, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj: A ars un corp de iluminat în tuburi fluorescente.

Mircea Abrudean, prefectul Clujului: Nu au fost realizate lucrări asupra instalaţiei electrice.

Spitalul din Cluj nu avea autorizație ISU

Clădirea în care a avut loc incendiul face parte din cele 700 de spitale din ţară care NU au nevoie de autorizaţie de incendiu pentru că sunt construite înainte de apariţia legii, în 1990. Alte 300 NU au obţinut autorizaţia, iar 50 sunt autorizate parţial.

Alex Prunean, reporter Observator: Clădirea în care au izbucnit flăcările nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, dar nici nu avea nevoie pentru că nu au mai fost aduse modificări din anul 1884, atunci când a fost construită. Totuşi, la ultimul control spitalul a fost amendat cu 50 de mii de lei pentru că a modificat alte două clădiri, fără ca măcar să încerce să obţină o autorizaţie de la ISU.

La un an de la controlul ISU, corpurile funcţionează tot fără autorizaţie. Nu am primit lămuriri nici de la spital, nici de la Ministerul Transporturilor, în subordinea căruia se află spitalul.

De altfel, niciun spital din Cluj-Napoca nu are autorizaţie de securitate la incendiu. Toate funcţionează în clădiri istorice.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here