Vremea azi, 23 noiembrie. Care este prognoza meteorologilor pentru următoarea perioadă

Astăzi se încălzește ușor și temperaturile se apropie de normal. Norii se adună treptat în regiunile nord-vestice și parțial în centru iar spre seară apar precipitații slabe mixte.

În zonele de munte va fulgui puțin iar în restul țării găsim vreme bună însă în primele ore ale zilei mai sunt condiții de ceață.

Vântul va avea intensificări pe crestele montane iar maximele termice se vor încadra între 1 grad în depresiuni și 11 grade în sudul Banatului și în zonele deluroase.

Vedem cum va fi vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici găsim ceață dimineața, soare și vreme bună mai târziu. Se încălzește ușor și după prânz se ating 8-9 grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, vor fi înnorări și ceață dar mai târziu apare și soarele iar temperaturile cresc cu 2-3 grade față de ieri.

În nordul Moldovei și în Bucovina, găsim vreme bună dar în primele ore ale zilei, mai sunt câțiva nori iar după prânz se ating 9 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, se înnorează treptat și vin precipitații slabe spre seară iar în zonele de munte va fulgui puțin. Temperaturile vor fi modeste pentru această dată.

În vestul țării, în primele ore ale zilei va fi ceață dar mai târziu se arată și soarele. Norii se adună din a doua parte a zilei și așteptăm puțină lapoviță în zona Crișanei.

În Transilvania, acum dimineața este frig și ceață, mai ales în depresiuni. Din a doua parte a zilei, norii se înmulțesc însă precipitațiile apar doar sporadic. Maximele termice ajung până la 6 grade dar la Miercurea Ciuc vor fi cel mult 3 grade.

În sud-vestul țării se anunță soare și atmosferă plăcută după ce se risipește ceața matinală. Se încălzește ușor și după prânz se ating 9-10 grade Celsius.

Și în ținuturile sudice găsim ceață dimineața dar mai târziu vom avea vreme bună și 10 grade în termometre.

Vremea în țară

Marți, avem vreme frumoasă însă dimineața vor fi mulți nori și ceață în zonele joase din sud-vest, centru și nord-est. Vântul se întețește la munte și în regiunile estice.

Miercuri atmosfera va fi mohorâtă în zonele joase din Oltenia, Transilvania și Banat dar în restul țării cerul va fi mai mult senin iar temperaturile ajung până la 12 grade Celsius.

Joi va predomina vremea frumoasă. În Câmpia Română, în Câmpia de Vest dar și pe văile și în depresiunile din restul țării, va fi ceață persistentă.

Vremea în București

În București astăzi atmosfera va fi însorită, vântul activ și se încălzește ușor. După prânz, în termometre vor fi 10 grade iar la noapte se încălzește ușor și minima va ajunge la 1 grad cu plus.

Marți în orele dimineții vor fi înnorări și condiții de ceață însă mai târziu vom avea o zi plăcută.

Miercuri, la începutul zilei, atmosfera va fi mohorâtă dar pe parcursul zilei vom avea soare și vreme bună. Vântul va sufla slab și în termometre se ating tot 10 grade.

Joi avem vreme frumoasă însă dimineața atmosfera va fi închisă și rece. Maxima va ajunge tot pe la 10 grade iar minima pe la minus 3 grade.

Vremea la munte

În zonele de munte, se înnorează treptat în masivele nordice și sunt posibile fulguieli sporadice spre seară.

Vântul va avea unele porniri, mai ales la altitudini mari iar în prima parte a zilei, pe văi și în depresiuni, se va semnala ceață. Temperaturile din stațiuni cresc ușor.

Marți, avem înnorări în prima parte a zilei, însă mai târziu cerul se degajează și apare soarele. Vântul agită atmosfera din când în când și se răcește.

Miercuri predomină vremea frumoasã și se încălzește ușor. Vântul va fi activ iar pe văi și în depresiuni va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

Joi continuă vremea frumoasă cu cer senin dar în depresiuni va fi în continuare foarte frig mai ales dimineața și noaptea când sunt și condiții de ceață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here