Scandal în Craiova, aplanat cu focuri de armă. Un polițist a fost rănit de bărbatul pe care încerca să-l imobilizeze

Poliţiştii doljeni au folosit armamentul din dotare şi au tras focuri de avertisment pentru aplanarea unui conflict între mai multe persoane, izbucnit în municipiul Craiova. Un poliţist care a imobilizat un bărbat participant la scandal a fost rănit de acesta la mâna stângă, potrivit observatornews.ro.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, pe data de 23 noiembrie, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de un bărbat de 45 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că la o adresă din localitate au venit mai multe persoane care provoacă scandal.

“Imediat, la faţa locului au fost dirijate mai multe echipaje de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Craiova, care au intervenit pentru restabilirea ordinii şi liniştii publice în zona respectivă. Astfel, doi poliţişti au executat câte un foc de avertisment, în plan vertical, pentru aplanarea stării conflictuale. De asemenea, un alt poliţist care a imobilizat unul dintre participanţii la scandal, un bărbat de 31 de ani, din Craiova, a fost rănit de acesta la mâna stângă”, se arată în comunicatul IPJ Dolj.

Poliţiştii au identificat şi condus la sediul Secţiei 6 Poliţie Craiova nouă bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 56 de ani, toţi din Craiova, despre care anchetatorii au stabilit că ar fi fost implicaţi în eveniment.

“Din verificările efectuate a rezultat că patru persoane ar fi pătruns fără drept în curtea unui imobil, unde un bărbat de 56 de ani, care locuia la adresa respectivă, a fost lovit cu un obiect contondent în zona capului, acesta fiind ulterior transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a precizat sursa citată.

IPJ Dolj a menţionat că niciuna dintre persoanele vătămate nu a dorit să depună plângere pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe sau violare de domiciliu, însă poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la aceste fapte, dar şi cu privire la comiterea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, potrivit News.ro.

De asemenea, având în vedere comiterea infracţiunii de ultraj, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, bărbatul de 31 de ani, care l-a rănit pe poliţist fiind reţinut pentru 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here