Un român și-a ucis un compatriot, la o petrecere în Marea Britanie. Bărbatul a pledat vinovat în instanță

Un român și-a ucis un conațional, într-o localitate din Marea Britanie, după ce ambii au consumat cantități impresionante de alcool. Vasile Firanda a fost găsit vinovat pentru omor, Curtea urmând a-i stabili pedeapsa.

Crima a avut loc în decembrie anul trecut la o petrecere, în Dagenham. La un moment dat, din cauza paharelor de băutură consumate, Vasile Firanda a pus mâna pe un cuțit și l-a înjunghiat pe Viorel Ștefan (49 de ani).

Forța loviturii cuțitului a fost atât de mare, încât arma a trecut pur și simplu prin mâna victimei, care a încercat să se apare, atingându-i apoi o zonă vitală, relatează publicația www.barkinganddagenhampost.co.uk. În altercație a fost rănită și o femeie de 55 de ani, au mai notat jurnaliștii englezi.

„Este puțin probabil să aflăm vreodată detaliile complete ale evenimentelor care au dus la moartea lui Viorel Ștefan, pe măsură ce relatările furnizate de inculpat s-au schimbat, devenind contradictorii, în timpul anchetei. Totul a pornit de la un afront personal și e regretabil că s-a ajuns la crimă” a declarat Inspectorul Laurence Smith, potrivit sursei citate.

„Este clar că autorul crimei este Vasile Firanda, care va fi condamnat la mulți ani de închisoare” a mai spus polițistul. Firanda a pledat vinovat luni, pentru uciderea compatriotului său, la Woolwich Crown Court.

La petrecerea din 14 decembrie 2019 erau numai români, dar criminalul și victima proveneau din aceeași regiune, Bucovina, au mai stabilit anchetatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here