Jenel Copilău, candidat PMP Olt la Camera Deputaților: Vom avea reprezentativitate în Parlament

Președintele PMP Olt, Jenel Copilău, candidat pe prima poziție a listei pentru Camera Deputaților, a declarat, miercuri, că organizația județeană pe care o conduce va avea reprezentativitate în Parlamentul României după 6 decembrie.

Copilău mizează pe experiența sa în administrația județului (a fost vicepreședinte și apoi președinte al Consiliului Județean Olt, dar și consilier județean în mandatul trecut) și pe popularitatea sa la nivelul localităților județului, atu-uri care l-ar putea ajuta să adune un număr îndeajuns de voturi pentru a ocupa un loca în Camera Deputaților.

„Activitățile pe care le-am avut până la ora actuală, împreună cu colegul meu, Cătălin Militaru, prin acțiunile avute în județ avem o garanție că vom realiza un procent bun, astfel încât să aveam reprezentabilitate în Parlamentul României. Nu este niciun secret că am fost atâta timp în administrația județeană, cunosc toate problemele, sunt cunoscut la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale și am pretenția că am făcut ceva bun pentru fiecare localitate. Toate acestea este reprezintă o garanție în plus vizavi de targhetul pe care îl avem”, a declarat Jenel Copilău într-o conferință de presă la care a participat și Ioana Constantin, secretar general adjunct al Partidului Mișcarea Populară.

Un punct important în programul său electoral este dezvoltarea agriculturii, cu precădere reabilitarea sistemului de irigat al județului, Copilău afirmând că, așa cum stau lucrurile acum, nu trebuie foarte mulți bani pentru aducerea acestuia la o stare optimă de funcționare.

„Sperăm ca echipa întreagă și noi, reprezentanți de bază ai organizației județene, să facem o figură bună la alegerile parlamentare, astfel încât să putem să punem în aplicare toate problemele pe care le-am spus în decursul timpului vizavi de unitatea administrativă a județului Olt. Problema cea mai importantă la ora actuală, după ce au început lucrările la Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești, cred că este cea a agriculturii. Și, din convorbirile pe care le-am avut cu reprezentanți ai asociațiilor de fermieri și a societăților comerciale agricole, problema stringentă este problema apei. Degeaba avem un râu care străbate județul nostru pe aproape 100 de kilometri, degeaba aveam 10 captări de apă, degeaba aveam lucrări amenajate la peste 150.000 de hectare pentru irigații. În anul 2020, la nivelul județului Olt, după spusele celor de la Direcția Agricolă, s-au irigat doar 5000 de hectare, și acestea în cadrul fermelor legumicole. Sperăm ca, prin investițiile pe care le vom face în mandatul 2020-2024, județul Olt să ajungă la o suprafață de irigat de peste 250.000 de hectare, astfel încât să asigurăm producții constante, să contribuim la PIB-UL României cu o sumă destul de importantă”, a precizat Jenel Copilău.

La nivel național, PMP mizează pe câștigarea a 10% din voturile românilor la alegerile parlamentare. Programul electoral al Partidului Mișcarea populară cuprinde teme ca reformarea Sănătății, eliminarea pensiilor speciale, reducerea numărului de deputați și senatori la 300 de parlamentari, alegerea primarilor în două tururi de scrutin și unirea României cu Republica Moldova.

Dacă Jenel Copilău deschide lista candidaților PMP Olt pentru Camera Deputaților, pe prima poziție a listei pentru Senat se află Cătălin Militaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here