În lipsa Remdesivirului și a Tocilizumabului, medicii Spitalului Slatina au găsit un alt medicament pentru tratarea pacienților cu COVID

În lipsa medicamentelor pe care trebuie Ministerul Sănătății ar trebui să le distribuie în cantități suficiente, respectiv Remdesivir și a Tocilizumab, medicii Spitalului Județean de Urgență Slatina au găsit alte soluții pentru tratarea pacienților cu COVID-19. Unitatea sanitară a primit aprobare să achiziționeze de pe piață un alt medicament care ajută la însănătoșirea bolnavilor.

Informația a fost făcută publică, joi, de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

„Aceleași medicamente ne lipsesc în continuare. Ele vin foarte puține de fiecare dată. Primim câte 20 de flacoane de Remdesivir, dar foarte multe zile rămânem fără el, cât și fără Tocilizumab.

Din fericire, specialiștii de la spital au găsit un medicament care poate înlocui o parte din aceste medicamente. L-au comandat și avem pe stoc acest medicament, astfel încât ei să îl poată administra celor ce au nevoie de el. 

Au fost momente în care, efectiv, medicamente care au efect asupra bolii lipseau cu desăvârșire. În acest moment facem tratament cu acest medicament, care se numește Kineret. 

El poate fi achiziționat de pe piață, pentru că ni s-a dat voie. Am făcut solicitare și ni s-a aprobat asta”, a declarat Marius Oprescu.

Media internaților cu COVID la spital este în jur de 100 de persoane.

„Sunt internări noi, dar sunt și oameni care s-au vindecat și care sunt externați. Din păcate, sunt și decese”, a mai precizat șeful CJ Olt.

Locurile pentru pacienții cu COVID de la Terapia Intensivă erau ocupate în procent de 100% ieri.

„Astăzi dimineață la Spitalul Județean de Urgență Slatina erau 78 de pozitivi, 17 suspecți și opt pacienți pe Terapie Intensivă, unde sunt ocupate toate cele opt paturi pregătite pentru cei care suferă forme severe ale infecției COVID-19. De asemenea, mai avem internate alte șase persoane cu forme ușoare ale bolii, în secția de pe strada Drăgănești”, declara, miercuri, managerul interimar al spitalului, Dan Stana.

Acesta a cerut o situație clară a personalului medical mediu disponibil pe fiecare secție (asistenți și infirmiere), astfel încât să fie asigurată o continuitate fără probleme în Secția Boli Infecțioase, acolo unde sunt internați pacienții infectați cu noul coronavirus.

Deficitului de medici infecționiști a fost, și ea, rezolvată, prin detașarea, prin rotație, a medicilor pneumologi, care își ajută colegii de la Boli Infecțioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here