Pierderea dinților ar putea fi o urmare a infecției cu noul coronavirus? Ce spun specialiștii

Unii supraviețuitori ai coronavirusului au experimentat un simptom neobișnuit în urma infecției: pierderea dinților.

O femeie din New York, în vârstă de 43 de ani, a reușit să învingă coronavirusul în această primăvară, dar, recent, în timp ce mesteca o gumă, a descoperit că un dinte i se mișca, transmite New York Times.

Următoarea zi ea a observat că dintele i-a căzut, însă fără sângerări.

După ce a solicitat un consult stomatologic, doctorul i-a comunicat cauza pierderii dintelui: fumatul.

În urma întâmplării, aceasta a luat în calcul și posibilitatea ca infecția cu coronavirus să-i fi afectat dantura, ceea ce a făcut-o să ceară păreri pe o rețea de socializare, unde a întâlnit o altă persoană cu un caz similar.

Experții nu au stabilit, deocamdată, dacă există dovezi clare sau date cu privire la faptul că infecția cu SARS-CoV-2 afectează dantura sau gingia.

Cu toate acestea, numărul cazurilor care au raportat pierderea dinților, fără a prezenta simptome precum durerea sau sângerarea, este mic, fapt ce îi face pe medici să fie sceptici în legătură cu acest subiect.

Pe de altă parte, știm că o altă modalitate de transmitere a virusului este prin cavitatea bucală.

Astfel, experții cred că aceasta este cauza pentru care unele persoanele experimentează pierderea gustului, după ce sunt infectate.

Experții au precizat că sunt necesare mult mai multe cercetări pentru a dovedi o legătură între Covid-19 și pierderea dinților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here