Imaginile nopții: Vilă DISTRUSĂ de flăcări într-o localitate din Olt/ VIDEO

O vilă din localitatea olteană Crâmpoia a fost distrusă în bună parte de flăcări azi-noapte, după ce în imobil a izbucnit un incendiu din cauza neglijenței proprietarilor.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii Detașamentului Slatina, care au acționat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, cu o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj SMURD.

La fața locului a intervenit și o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Crâmpoia.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei și la bunurile dintr-o camera de locuit, cu flacără și degajări mari de fum, cu posibilități de propagare la întreaga locuință.

Localizarea rapidă a incendiului a redus semnificativ pagubele, fiind salvate șase camere de locuit, două băi, o bucătărie și bunurile din acestea, dar și 50 de metri pătrați din acoperișul casei. Intervenția a durat aproximativ două ore și jumătate.

În urma incendiului au ars bunurile dintr-o camera de locuit și aproximativ 150 de metri pătrați de acoperiș”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorat sau neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Majoritatea incendiilor din această perioadă se produc din cauza coșurilor de fum defecte sau neizolate corespunzător.

Pompierii reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte, deteriorate sau neizolate corespunzător:

-coşurile de fum se vor curăţa periodic, în mod obligatoriu la începutul sezonului rece, verifica și repara, dacă este cazul;
-în podurile clădirilor, coşurile se vor tencui pe interior şi pe exterior şi se va aplica un strat de var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
-coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here