Marius Oprescu, mesaj de Ziua Națională a României: Fie ca această sărbătoare să ne găsească uniţi, iar idealurile strămoşilor noştri să devină realitate

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, transmite, azi, de Ziua Națională a României, un mesaj de unitate a tuturor românilor.

În mesaj, care circulă pe rețelele de socializare, șeful administrației județene își manifestă speranța că toți românii își vor asuma trecutul şi înţelepciunea de a face din tradiţie şi din prezent premisele unui viitor mai bun şi mai prosper.

“Ziua de 1 decembrie, Ziua Națională a României, este înscrisă în calendare şi în inima fiecărui român ca o zi sfântă, reprezentând cea mai mare sărbătoare naţională a poporului nostru.
În urmă cu 102 de ani, în acea zi devenită istorică, la 1 decembrie 1918, s-a înfăptuit Unirea cea Mare de la Alba-Iulia,pentru care au luptat şi s-au jertfit nenumărate generaţii de înaintaşi.
Realizarea statului naţional român modern, prin unirea Moldovei şi a Ţării Româneşti, în anul 1859, a reprezentat obiectivul spre care s-au orientat românii cu toate speranţele lor.
Această sărbătoare are pentru noi învăţăminte care trebuie să ne ghideze în viitor. Dorinţa de unire şi stăruinţa în a o transforma în realitate rămân pentru generaţiile de astăzi ale României un exemplu de solidaritate, încredere şi perseverenţă.
La această dată, fiecare român, dintr-un firesc sentiment de mândrie naţională, cinsteşte înaintaşii neamului şi pe toți cei care au luptat pentru unitatea şi demnitatea naţiunii române.
Fie ca această sărbătoare să ne găsească uniţi, iar idealurile strămoşilor noştri să devină realitate.
Vă urez tuturor celor care simţiţi româneşte să aveţi tăria de a vă asuma trecutul şi înţelepciunea de a face din tradiţie şi din prezent premisele unui viitor mai bun şi mai prosper.
La Mulţi Ani, România! La mulţi ani, români!”, este mesajul preşedintelui CJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here