O mare companie tocmai a intrat în faliment! Zeci de mii de angajați rămân fără loc de muncă

O mare firmă britanică a dat faliment pe fondul pandemiei de COVID-19! Zeci de mii de angajați sunt în pericol să intre în șomaj. E cutremur mondial mai ales este vorba de una dintre cele mai cunoscute companii.

Este cutremur mondial. Retailerul britanic de îmbrăcăminte Arcadia a intrat în faliment, a anunțat Deloitte. Acesta deține și cunoscuta marca Topshop și are 13.000 de angajați. Arcadia, deținut de omul de afaceri Philip Green, devine cel mai mare grup din Marea Britanie care a căzut victima pandemiei.

Vestea cutremurătoare a ajuns și la urechile oficialităților britanice. Ministrul britanic pentru companii Alok Sharma a promis sprijinul guvernuluipentru cei afectați.

„Știu că vor fi vremuri deosebit de îngrijorătoare pentru angajați și familiile lor, mai ales când se apropie Crăciunul”, a scris el pe Twitter.

Deloitte a anunțat luni seară că a devenit administratorul Arcadia, cu sarcina de a găsi posibili cumpărători pentru grupul care deține, pe lângă Topshop, brandurile Topman, Dorothy Perkins, Wallis, Miss Selfridge, Evans, Burton și Outfit.

Cine este interesat să cumpere

Acesta este unul dintre cele mai mari grupuri britanice. Este vorba de 444 de magazine în Marea Britanie și în 22 de alte țări. Ele vor continua să funcționeze pentru moment. Mai mult, în această etapă nu au fost menționate reduceri de locuri de muncă.

Philip Green, care a cumpărat Arcadia în 2002 pentru 850 de milioane de lire sterline, nu a comentat.

Grupul Frasers al lui Mike Ashley, precum și Marks & Spencer, Next și Boohoo ar putea fi interesate de anumite mărci Arcadia, precum și de investitorii financiari.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here