Ziua Națională a României, sărbătorită în condiții speciale la Slatina/ FOTO

Ziua Națională a României a fost sărbătorită, marți, la Slatina în condiții speciale impuse în contextul pandemiei de coronavirus. La manifestare a putut participa un număr redus de slătineni, iar oficialitățile au trecut printr-un triaj epidemiologic. De data aceasta, sărbătoarea a fost lipsită de tradiționala defilare militară.

Manifestarea, derulată, ca în fiecare an, în centrul orașului, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a început prin intonarea Imnului Național, după care un sobor de preoți a ținut o slujbă religioasă.

Despre însemnătatea istorică a evenimentului a vorbit prefectul județului, dar nu liber, ci dând citire mesajului transmis de șeful de la Palatul Victoria, premierul Ludovic Orban.

Au fost depuse, apoi, coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, de către reprezentanții administrației publice județene, președintele Marius Oprescu și vicepreședinții Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, și ai municipiului-reședință de județ, respectiv primarul Emil Moț și viceprimarul Gigi Ernes Vîlceleanu.

Coroane au fost depuse și din partea instituțiilor militarizate, Garnizoana Slatina, Poliție, Jandarmerie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt și SRI, dar și de reprezentanții principalelor partide politice, PSD, PNL, PMP, Pro România.

La eveniment a fost prezentă și senatoarea de Olt Sminica Mirea, dar și deputatul Marius Iancu, ambii candidați pentru noi mandate de parlamentari pe listele PSD Olt, precum social-democrații Florin Barbu și Adrian Chesnoiu, și ei candidați pe locuri eligibile la Camera Deputaților.

De asemenea, noul primar al Caracalului, Ion Doldurea, dar și primarul din Balș, Cătălin Rotea, au ținut să fie prezenți la manifestarea de la Slatina, alături de colegii lor din Partidul Social Democrat.

Evenimentul s-a încheiat pe ritmurile fanfarei, fără momentul cel mai așteptat de populație, și anume tradiționala defilare militară, la care, din cauza condițiilor impuse în contextul pandemiei noului coronavirus, s-a renunțat.

Imagini de la eveniment:

Senatoarea Siminica Mirea
Emil Moț și Gigi Ernes Vîlceleanu
Marius Oprescu, Virgil Delureanu și Ionuț Ivan
Reprezentanții Garnizoanei Slatina
Reprezentanții IPJ Olt, IJJ Olt și ISU Olt
Reprezentanții PSD Olt: Marius Iancu, Ion Doldurea, Cătălin Rotea, Florin Barbu, Adrian Chesnoiu
Delegația PMP Olt, condusă de președintele Jenel Copilău
Marian Anghel și Ana Maria Ciaușu (PNL)
O slătineancă și copiii ei: lecție de patriotism în familie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here