PSD câștigă alegerile parlamentare în Olt. Primele procente din numărătoarea paralelă

PSD câștigă alegerile parlamentare în Olt. În primele secții de votare în care s-au numărat buletinele introduse în urne distanța dintre voturile obținute de social-democrați și liberali este una foarte mare.

Potrivit președintelui PSD Olt, Marius Oprescu, pe un calcul care cuprinde rezultatele din 118 secții de votare (din cele 380 existente), Partidul Social Democrat conduce detașat în județ. De asemenea, în Slatina PSD a câștigat alegerile în toate secțiile de votare.

„Din 118 secții băgate, PSD are la nivelul județului Olt 57,7%, PNL – 16,9%, USR – 7,4%, AUR – 6,3%, Pro România – 5,1%, PMP – 2,8%.

Pe Slatina mai avem doar patru secții de băgat. Aici avem un procent de peste 46%. După noi este PNL, care are 20%, și USR, care are 11%.

În Slatina, am câștigat în toate secțiile de vot”, a declarat, noaptea aceasta, Marius Oprescu.

Surpriza vine din faptul că PSD am câștigat alegerile și în câteva localități conduse de primari liberali.

„Vorbim de Drăgănești-Olt, de Scărișoara, de Mărunței, de Ipotești, Vădăstrița – sunt localități în care PSD nu avea primari și un de am câștigat, cu procente diferite, n-aș putea să spun acum, pentru că suntem în curs de numărare a voturilor”, a precizat liderul PSD Olt.

Cu voturile numărate până la ora 01.30, PSD Olt și-a asigurat cinci mandate de parlamentar, doi senatori și trei deputați, social-democrații sperând și la al patrulea mandat în Camera Deputaților.

„În acest moment ne apropiem de posibilitatea de a scoate și al patrulea deputat, pentru că doi senatori și trei deputați sunt ca și ieșiți. Țin pe această cale să le mulțumesc din nou oltenilor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o. Pentru că e un nou vot masiv acordat Partidului Social Democrat în Olt. Le mulțumim încă o dată tuturor cetățenilor care au avut încredere în noi, le mulțumim primarilor și militanților noștri care au muncit în această campanie, candidaților și tuturor oamenilor implicați în campanie”, a concluzionat Marius Oprescu.

PSD Olt a mizat încă de la început pe obținerea a șase mandate de parlamentar, două de senator și patru de deputat.

Primii doi pe lista candidaților la Senat sunt Paul Stănescu și Siminica Mirea, în vreme ce locurile eligibile pe lista pentru Camera Deputaților aparțin lui Marius Iancu, Cătălin Grecu, Florin Barbu și Adrian Chesnoiu.

La nivelul Oltului, o surpriză ar putea veni din partea AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), care ar putea câștiga un mandat de deputat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here