ANM a emis o nouă informare de polei și ninsori. Zonele în care vântul va atinge 65 km/h

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineață, o nouă informare meteo de polei, ninsori și intensificări ale vântului, care este valabilă de astăzi de la ora 10:00, până miercuri la ora 10:00.

În intervalul menționat, în sud-estul țării se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe alocuri vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicată în Bărăgan și în sud-estul Moldovei.

În Carpații de Curbură, în Carpații Meridionali, în restul Munteniei și al Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în medie de 5-10 cm.

În cursul zilei de marți, vântul va avea intensificări în sudul Banatului, jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și la munte, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor depăși temporar 55…65 km/h.

În noaptea de marți spre miercuri, pe crestele din vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Banatului rafalele vor depăși 80-90 km/h, zăpada fiind spulberată.

ANM precizează că în următoarele zile, temporar se vor semnala precipitații în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice, estice și centrale, precum și în zonele de munte, unde cantitățile de apă vor fi însemnate.

Prognoză specială pentru București: polei, zăpadă, vânt cu intensificări

Totodată, meteorologii au emis și o prognoză specială pentru București, care începe de azi de la ora 10:00 și este valabilă pentru 24 de ore. Se vor semnala precipiații mixte, polei, se va depune strat nou de zăpadă iar vântul va avea intensificări.

În prima parte a zilei de marţi și din nou în noaptea de marți spre miercuri se vor semnala precipitaţii mixte și se va depune polei. În restul intervalului, temporar va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă, în medie de 3-6 cm.

Vântul va avea unele intensificări, mai ales la începutul intervalului, cu rafale de până la 30 – 35 km/h. Temperatura maximă va fi de 1-2 grade, iar cea minimă de -1 – 0 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here