BEC a decis renumărarea voturilor de la patru secții de votare, la alegerile parlamentare din 6 decembrie

Biroul Electoral Central a admis marti solicitarea de renumarare a voturilor la alegerile parlamentare din sectiile 455, 479 si 526 din Sectorul 3 al Capitalei, potrivit unei decizii afisate pe site-ul institutiei.

BEC a decis renumărarea voturilor de la patru secții din București, la alegerile parlamentare din 6 decembrie

De asemenea, BEC a dispus renumararea voturilor si din sectia nr. 35 din Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti.

Solicitările de renumărare au venit din partea Oficiului electoral al Sectorului 3, respectiv Oficiul electoral al Sectorului 1 al municipiului București.

În cazul secției de votare nr. 35, din Sectorul 1, motivul este acela că procesele verbale privind consemnarea rezultatelor votării pentru Senat și Camera Deputaților, înaintate de biroul electoral al secțiilor de votare respective nu au fost completate în secția de votare de către președintele biroului electoral al secției de votare și, prin urmare, nici încărate în SIMPV de către operatorul de calculator.

În cazul secțiilor din Sectorul 3, Oficiul electoral al Sectorului 3 al municipiului București a solicitat desigilarea sacilor conținând buletinele de vot întrebuințate în vederea renumărării voturilor aferente procesului-verbal de stabilire a rezultatelor votării pentru Camera Deputaților și Senat într-u cât există un dubiu rezonabil privind numărul de voturi valabil exprimate pentru Alianța USR-PLUS ca urmare a unei corecturi olografe (în cazul sectiei nr. 479), pentru că corelațiile aferente procesului-verbal nu pot fi lămurite prin operații efectuate de oficiul electoral (în cazul secției nr. 526), respecti pentru că din dosarele aferente lipsesc buletinele de vot nule, acestea fiind depuse din eroare în sacul cu buletinele de vot valabil exprimate (în cazul secției nr. 455).

Rezultate parțiale oficiale BEC

Au fost anunţate rezultatele parțiale înregistrate la alegerile parlamentare 2020, după centralizarea proceselor verbale din 98,68% dintre secţiile de votare.

Rezultate Camera Deputaţilor

PSD 29,38%
PNL 25,16%
USR+ 14,96%
AUR 8,93%
UDMR 5,85%
Pro România 4,13%
PMP 4,75%

Rezultate Senat

PSD 29,81%
PNL 25,56%
USR+ 15,44%
AUR 9,1%
UDMR 6% PMP – 4,88%
Pro România – 4,18%

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here