Prima ninsoare, prima deszăpezire pe străzile Slatinei. Primăria, pregătită de iarnă/ FOTO

Prima ninsoare din această iarnă nu a prins Primăria Slatina nepregătită. Primul strat de zăpadă a fost „ras” imediat de lamele utilajelor de deszăpezire.

Utilajele de deszăpezire au intrat în lucru de aseară în Slatina pe principalele căi de acces, astfel încât circulația rutieră să se poată desfășura fără dificultate după prima zăpadă.

De altfel, municipalitatea slătineană a realizat deja planul de intervenție pentru această iarnă și, la începutul lunii decembrie, a fost activat comandamentul de deszăpezire, toți factorii responsabili fiind pregătiți de acțiune pentru înlăturarea efectelor căderilor de zăpadă și poleiului.

Primăria Slatina are la această dată un stoc de 1000 tone nisip și 900 de tone de sare, pentru realizarea amestecului antiderapant, dar și 100 de tone de clorură, cu capacitate mare de topire a gheții.

„Societatea de salubritate va interveni cu 30 de utilaje și 250 de muncitori pe străzile orașului”, a declarat Emil Moț, primarul Slatinei.

Totodată, societatea consiliului local, Dezvoltare Urbană SRL, va acționa cu trei utilaje cu lamă, patru freze și 120 de angajați pentru degajarea trotuarelor de pe arterele principale și din cartiere.

De asemenea, și deszăpezirea străzilor din Cireașov și Satu Nou intră în atribuțiunile angajaților de la Dezvoltare Urbană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here