Prognoza meteo 8 decembrie. Zonele în care va ninge viscolit

Ziua de marți ne aduce vreme mai bună în zona intracarpatică, precipitații în sudul și estul țării și un vânt intens în ținuturile sudice și la munte.

Temperaturile pleacă de la minus 4 grade în Bucovina și ajung la 11 grade pe litoral.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea și Bărăgan vor domina ploile și se pot strânge cantități mai însemnate de apă. Se menține riscul de polei. Vântul mai are unele răbufniri, iar pe litoral poate depăși viteze de 55…65 de km/h și tot la malul mării se ating cele mai ridicate temperaturi, de 10…11 grade.

În nordul Munteniei și în sudul Moldovei găsim precipitații sub toate formele, condiții de polei și un vânt destul de insistent. Temperaturile nu reușesc să treacă de 1…2 grade, iar vântul sporește senzația de frig.

În nordul Moldovei și în Bucovina
avem atmosferă închisă. Apar și ceva ninsori, iar temperaturile rămân foarte scăzute. În zona Bucovinei vom avea maxime de minus 4 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, dimineața vin câteva ploi slabe, trecătoare, dar mai târziu se arată și soarele printre nori. Maximele, în scădere față de ziua trecută, se opresc pe la 5…6 grade.

În ținuturile vestice găsim atmosferă schimbătoare. O să picure la începutul zilei, dar cerul se degajează mai târziu. Temperaturile urcă până la 8 grade, iar vântul continuă să sufle tare în sudul Banatului.

În Transilvania cerul rămâne acoperit de nori. Pe la munte continuă ninsorile, iar pe creste o să fie viscol. După prânz, temperaturile depășesc ușor pragul înghețului și ajung pe la 3…4 grade Celsius.

În Oltenia a nins destul de mult pe timpul nopții, iar în unele zone stratul de zăpadă măsoară aproape 10 centimetri. O să mai ningă și în prima parte a zilei, apoi apare și lapovița, iar vântul mai are unele intensificări. Maximele se opresc pe la 3…4 grade.

Și în ținuturile sudice o să cadă lapovița. Mai sunt și condiții de polei, iar vântul rămâne destul de activ. Pe la amiază se vor înregistra cel mult 3…4 grade.

București

Și în București avem o zi destul de neplăcută, cer noros, precipitații trecătoare și vânt mai intens în primele ore. Maxima se oprește pe la 2 grade, se menține riscul de polei, iar în noaptea de marți spre miercuri temperatura coboară ușor sub pragul înghețului.

La munte

La munte o să ningă, mai ales în Carpații Meridionali și Orientali, pe unde și stratul de zăpadă va crește. Temperaturile rămân scăzute, iar în zona montană înaltă, vântul viscolește trecător ninsoarea.

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile

București

Miercuri temperatura crește ușor și ajunge pe la 4 grade. Atmosfera se menține închisă, vântul mai are unele intensificări, iar spre seară se întorc ploile.

Și joi o să plouă din când în când, dar se încălzește simțitor. Pe la amiază se ating 10 grade, iar în noaptea următoare vor fi 5…6 grade.

La munte

Miercuri temperaturile cresc ușor. O să ningă în Munții Banatului, iar pe seară și noaptea, ninsorile ajung și în celelalte masive. Se intensifică și vântul, iar pe creste o să fie viscol.

Și joi avem vreme închisă, dar se face mai cald, o să cadă lapovița și vor fi condiții de polei.

Vineri temperaturile încep din nou să scadă. Norii persistă și vor aduce lapoviță pe zone vaste, dar și ninsoare la altitudini mai mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here