Ninsoarea le-a dat bătăi serioase de cap șoferilor. Cum s-au pregătit autoritățile de intervenție

Prima ninsoare mai serioasă le-a dat marți seară bătăi de cap șoferilor, în mai multe zone ale țării.

Deși stratul de zăpadă nu depășea cinci, cel mult zece centimetri, poleiul a devenit o capcană pentru cei care nu au adaptat viteza la condițiile din trafic. În Ialomița, circulația pe un drum național a fost oprită mai bine de două ore, după ce au avut loc mai multe accidente.

În Capitală s-a mers cu mare dificultate, iar șoferii imprudenți au avut parte de surprize neplăcute.

Deși zăpada abia s-a depus, șoferii au avut mari bătăi de cap pentru a ajunge la destinație. Unii, mai puțin norocoși, au derapat și au ieșit de pe carosabil. Un TIR a blocat circulația pe DN1A, în județul Dâmbovița, după ce a rămas suspendat pe marginea unui podeț.

Șofer: „Nu a dat cu nimic, de la Ploiești, cu nimic nu a dat. Cum am intrat în Dâmbovița, nimic, alb pe jos.”

Localnic„Nu se poate așa ceva. Uitați ce e jos.”

Din cauza accidentului, traficul pe Drumul Național 1A, în dreptul localității Cocani a fost paralizat preț de mai bine de două ore. La fața locului a fost așteptat un utilaj de mare tonaj

În București, un șofer care n-a adaptat viteza la condițiile meteorologice a ajuns pe contrasens, într-o zonă intens circulată.

Martor: „La un moment dat am văzut că a început să facă mașina o mișcare de oscilare, care s-a accentuat din ce în ce mai mult. Șoferul a intrat pe contrasens, întorcându-se, și a fost lovit din spate de un alt autoturism.”

În accident au fost implicate două mașini. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Accidentul s-a soldat cu pagube materiale, Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.

De altfel, multe străzi din Capitală au devenit marți seară adevărate capcane pentru şoferii imprudenți.

Taximetrist„Pe bulevardele mari se vede că s-au mișcat, dar pe străduțe și periferii, groaznic. Stațiile de RATB nu sunt deloc deloc, asta mă miră.”

Pe DN1, în Corbeanca, echipajele de poliție au intervenit pentru dirijarea traficului.

Pe Drumul European 85, între județele Buzău și Ialomița, traficul a fost oprit marți seară mai bine de două ore, din cauza poleiului.

Silviu Dinu, Poliția Rutieră Buzău„S-a constatat că pe o porțiune de 10 km de la limita cu județul Ialomița, partea carosabilă era în totalitate acoperită cu polei, ceea ce punea în pericol siguranța traficului rutier.”

Măsura a fost luată după ce au fost înregistrate mai multe accidente în zonă. Între timp, drumarii au împrăștiat material antiderapant.

Polițiștii au îndemnat șoferii să-și continue drumul pe rute mai sigure.

Șofer„Am mers super bine până aici și aici, la 100 km de casă, s-a împotmolit. Îmi spune domnul polițist că e foarte mare polei.”

Reporter„Cât o să mai stați aici?”

Șofer„Vreo două, trei ore, eu știu?”

Pentru mai multe zone din tară au fost emise în ultimele ore coduri galbene de polei, ceață și vânt puternic.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here