Renică Diaconescu, primul politician care a previzionat ascensiunea rapidă a AUR. „Furia populației se va revărsa într-un partid”

Politician cu state vechi și fin observator al mediului politic, medicul și senatorul Renică Diaconescu explică de ce nu au câștigat liberalii alegerile parlamentare. Tot el a fost cel care înainte de alegeri a prevăzut ascensiunea fulminantă a unui partid necunoscut precum AUR (Alianța pentru Unirea Românilor).

Previziunea a fost făcută în cadrul unei emisiuni găzduită de televiziunea locală OltTv, unde Renică Diaconescu a fost invitat. Tot atunci, medicul senator a previzionat și prezența extrem de scăzută a populației la urne.

„În legătură cu alegerile parlamentare s-a dovedit ce am spus înainte de alegeri, în cadrul unei emisiuni la televiziunea locală, că va fi prezență mică la vot, în jur de 30 la sută și s-a adeverit asta. Și tot atunci am mai spus că toată furia populară se va revărsa într-un partid. Nu am știut atunci care partid va fi acesta, el este AUR. Deci, s-au adeverit ambele previziuni”, afirmă Renică Diaconescu.

Potrivit datelor prezentate marţi de Biroul Electoral Central, după centralizarea proceselor verbale din 99,03% dintre secţiile de votare, Partidul pentru Unirea Românilor (AUR) are 9,09% voturi la Senat şi 8,99% la Camera Deputaţilor. Astfel, AUR susține că va avea în Parlament 46 de senatori şi deputaţi.

Faptul că PNL a pierdut alegerile parlamentare în favoarea PSD, poziționat pe primul loc ca procente, a fost din cauza a două mari greșeli, spune medicul-senator.

„PNL a făcut două mari greșeli. De fapt, Iohannis este cel care le-a făcut: în primul rând, a îndreptat toate armele spre PSD; în al doilea rând, nu a ținut cont de starea psihică a populației, nu a avut consilieri care să îl sfătuiască să țină cont de acest lucru. Or, era clar că populația avea să reacționeze, pentru că nu poți să închizi piețele și să nu plătești pentru asta. Nu poți să închizi școlile înainte de votare. Oamenii au reacționat”, a explicat parlamentarul de Olt.

Cea mai bună soluție pentru liberali era să amâne alegerile și să demareze vaccinarea populației împotriva COVID-19.

„Dacă amânau alegerile până în martie 2021 și începeau vaccinarea, era altceva. Pentru că prin asta arătau că e mai importantă sănătatea oamenilor decât interesele lor politice. În cele trei luni, Parlamentul nu putea să facă mare lucru, deci nu aveau de pierdut”, a concluzionat Renică Diaconescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here