Circa 2000 de articole pirotehnice, confiscate de polițiști în Olt

În cadrul acțiunii „Foc de artificii”, polițiștii Secției de Poliție Rurală Coteana au depistat în trafic, ieri, un bărbat care transporta aproximativ 2.000 de articole pirotehnice.  Articolele au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării.

În după-amiaza zilei de 12 decembrie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Coteana au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite specifice sezonului de iarnă. În timpul acțiunilor, oamenii legii au oprit în trafic, pe Drumul Județean 653, pe raza comunei Vâlcele, un bărbat, de 56 de ani, din comuna Brebeni.

Polițiștii au controlat autovehiculul, cu această ocazie fiind găsite aproximativ 2.000 de articole pirotehnice, de diverse mărci și categorii.

Toată cantitate de articole pirotehnice a fost ridicată în vederea confiscării și a fost depusă în Camera de corpuri delicte.

„Bărbatul a fost sancționat constravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 R, privind regimul materiilor explozive”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu.

Oamenii legii recomandă oamenilor să cumpere articole pirotehnice doar de la persoane fizice sau juridice autorizate.

Petardele pot fi comercializate doar în spații destinate vânzării unor astfel de articole și numai după obținerea autorizației de deținere și comercializare.

„Comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice constituie infracțiune și vă pune în pericol sănătatea și integritatea corporală. Sesizați Poliția atunci când constatați să astfeș de articole sunt vândute ilegal”, se arată într-un comunicat al Poliției.

La achiziționarea de articole pirotehnice verificați eticheta. Acestea trebuie să fie inscripționate în limba română! Este interzisă vânzarea către populație a articolelor pirotehnice din categoriile T/P/F2, T/P/F3, F 3, F4! Exemple de articole pirotehnice care pot fi comercializate către public: steluțe; lumânări scânteietoare; jerbe cu scântei; minifacle; inele de foc; sateliți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here