Zeci de pomi de Crăciun, confiscați de polițiști la Corabia. Pomii erau expuși spre vânzare de o firmă din Caracal, fără documente

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii olteni au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.

Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raza întregului județ, în colaborare cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali și reprezentanți ai Direcției Silvice.

„Activitățile se desfășoară atât prin constituirea de filtre organizate, cât și prin verificarea agenților economici de profil”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliția Olt.

În cadrul filtrelor, polițiștii vizează controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

Astfel, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt au identificat în zona pieței din orașul Corabia, reprezentantul unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul Caracal, care oferea spre vânzare 42 de pomi de Crăciun, fără a deține aviz de însoțire a materialului lemnos, conform legislației în vigoare.

Cei 42 de pomi de Crăciun, în valoare de 1.134 de lei au fost confiscați și predați în custodie Ocolului Silvic Corabia, iar societatea comercială a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea delictelor silvice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here