Nicuşor Dan l-a demis pe managerul Spitalului Filantropia Bucureşti

Decizie radicală luată de primarul general al Capitalei. Edilul l-a demis pe managerul Spitalului Filantropia Bucureşti, Sîmpălean Dan Ștefan. Anunţul a fost făcut public pe pagina de Facebook a lui Dan.

Nicuşor Dan l-a demis pe managerul Spitalului Filantropia Bucureşti. Acesta spune că decizia survine în urma rapoartelor şi analizelor Curții de Conturi și Corpului de Control al Primarului. Se pare că în cadrul instituţiei, au fost descoperite mai multe nereguli.

„Azi am decis încetarea atribuțiilor de manager al Spitalului Filantropia București ale domnului Sîmpălean Dan Ștefan. Am făcut acest lucru după ce am primit rapoartele și analizele Curții de Conturi și Corpului de Control al Primarului în care sunt semnalate diverse nereguli la acest spital.”, a declarat Nicuşor Dan.

Dan Sîmpălean, stomatolog și consilier local la Târgu Mureș din partea USL, a lucrat între 2010 și 2013 că reprezentant vânzări la Axia Medical.

În luna iulie a anului trecut, la o lună după numirea lui că director la Spitalul „Filantropia”, și până acum, Axia a câștigat contracte de aproape 200.000 de euro cu spitalul din București. De altfel, mai multe companii de casă au început să fie abonate la contracte publice cu spitalul, spun mai mulți angajați, iar printre acestea se afla și Axia Medical, o firmă din Târgu Mureș, pentru care a lucrat în trecut chiar Simpalean.

Achiziţii explozive făcute de Spitalul Filantropia de la Axia Medical

În perioada 2010-2013, Simpalean lucra că reprezentant vânzări la Axia Medical, potrivit CV-ului acestuia. Apoi, acesta a ajuns seful spitalului bucureștean pe 14 iunie 2019, pe un salariu brut de 18.000 de lei, iar în următoarea luna încep achizițiile de la Axia Medical. În jumătate de an, „Filantropia” cumpără de 231.000 de lei, aproape 50.000 de euro, de la Axia Medical, spune libertatea.ro.

Printre achiziţii au fost 15.000 de măşti medicinale de un total de 10.000 de euro pentru Axia, două deteciare de vene în valoare de 67.200 de lei şi Microscop Axioscope 5 de aproximativ 70.000 de lei.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here