Marius Oprescu, despre PNL și USR-PLUS: Într-o ilegalitate totală, stau într-o vilă de protocol a statului și își împart ciolanul

Președintele PSD Olt, Marius Oprescu, critică dur poziția președintelui României, a PNL și a USR-PLUS, care, deși au obținut procent inferioare celui obținut de PSD, refuză să recunoască dreptul social-democraților de a propune un premier și de a constitui o majoritate parlamentară.

Mai mult decât atât, liderul PSD Olt susține că liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au încălcat legea prin întâlnirile avute, pentru negocieri, la Vila Lac, un bun al statului care poate fi pus la dispoziție nu partidelor parlamentare, ci unor unor înalți demnitari publici, precum președintele României sau președinților celor două camere ale parlamentului.

„Cel puțin eu nu mă așteptam la nimic altceva. Știam că aici se va ajunge. Așa cum văd toți românii, deși ei au votat altceva, printr-o încălcare flagrantă a Constituției, ei au hotărât să facă altceva și să nu dea șansa partidului care câștigat alegerile să propună un premier și să constituie o majoritate. Nu sunt lucruri noi. Așa cum am spus-o de fiecare dată, conduc haotic în continuare. Sunt oameni care mor din cauza noului coronavirus și ei stau în întâlniri ilegale, pentru că Vila Lac, unde se întâlnesc, e o vilă de protocol pusă la dispoziția președintelui țării, premierului și președinților Camerei Deputaților și Senatului, nicidecum partidelor parlamentare.

Deci, într-o ilegalitate totală, stau într-o vilă de protocol a statului și își împart ciolanul”, a declarat, joi, Marius Oprescu.

Liderul social-democraților din Olt afirmă că liberalii continuă să ducă o campanie electorală în timp ce sute de români mor zilnic din cauza noului coronavirus.

„Ei sunt într-o continuă campanie electorală, nicidecum nu se gândesc la binele românilor. În timp ce ei stau și își împart ciolanul, sunt aproape 200 de români care mor zilnic. 

Să sperăm că le va da mintea cea de pe urmă și, dacă tot au ales soluția asta, într-un derapaj constituțional de a nu da șansa partidului care a câștigat alegerile să formeze majoritatea și să propune premierul, măcar să ducă totul la capăt, pentru că România are nevoie de un guvern stabil”, a concluzionat Marius Oprescu.

Deși au trecut 11 zile de la alegerile parlamentare, PNL nu se poate înțelege cu USR-PLUS pentru formarea guvernului și pentru împărțirea „ciolanului” la nivelul următorului executiv și al parlamentului. Ludovic Orban se vrea din nou premier, Florin Cîțu vrea și el în fruntea noului executiv, șeful USR, Dan Barna, se vede șef al Camerei Deputaților, iar președintele PLUS, Dacian Cioloș, vrea și el, tot din nou, scaunul de premier al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here