Olt: Polițistul prins cu șpagă a fost ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile

Polițistul din Olt reținut, ieri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant delict în timp ce lua o șpagă de 750 de euro, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Decizia a fost luată, vineri, de Tribunalul Olt, la propunerea procurorilor.

„În baza art. 202 alin. (1), (3) şi (4) lit. e) C. proc. pen., art. 223 alin. 2 C. pr. pen., art. 226 C. proc. pen. rap. la art. 243 alin.(2) C.proc.pen., Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt nr. 332/P/2020. Dispune arestarea preventivă a inculpatului MILITARU GHEORGHE pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prevăzută de art. 289 al.1 Cod Penal, rap. la art. 6 şi art.7 lit.c din Legea 78/2000 şi trafic de influenţă, prev. de art. 291 alin.1 C.pen., rap. la art. 6 şi art.7 lit.c din Legea 78/2000, ambele infracţiuni cu aplic. art. 38 alin.2 C.pen., în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Olt, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 18.12.2020 până la data de 16.01.2021, inclusiv”, se arată în încheierea instanței de judecată.

Măsura nu este definitivă, inculpatul având drept de contestației în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Gheorghe Militaru a fost prins în flagrant delict, joi, în timp ce primea o șpagă de 750 de euro de la un bărbat (denunțător în cauză), cercetat pentru o infracțiune și căruia polițistul i-ar fi spus că îl poate ajuta în dosarul în care era cercetat.

El i-a spus celui cercetat și că l-a determinat pe procurorul de caz să dea o soluție favorabilă în dosar.

„Totodată, agentul şef principal de poliţie M.G. s-a prevalat de o pretinsă influenţă  asupra procurorului de caz, spunându-i denunţătorului că l-a determinat pe acesta să dispună o soluţie favorabilă, de netrimitere în judecată faţă de persoana sa”, spun procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here