Tatăl tinerei care a murit la scurt timp după ce a născut la Spitalul Caracal, acuzații GRAVE la adresa medicilor: „Au lăsat-o în agonie”. Răspunsul cadrelor medicale

Noi amanunte in cazul tinerei de 30 de ani, din Caracal, care a murit, vineri, 18 decembrie, la putin timp dupa ce a nascut. Tatal femeii acuza medicii de malpraxis, informeaza Digi24, citat de ziare.com.

Cristina Toncu nu a avut probleme în timpul sarcinii, spun rudele acesteia, și, joi seară, s-a internat la Spitalul Municipal din Caracal, unde a născut un băiat. Fericită, femeia și-a sunat familia și le-a dat rudelor vestea cea mare.

„A născut, ne-a pus poze pe Facebook, patru poze cu băiatul”, povestește Florinel Calistru, tatăl Cristinei. După câteva ore de la naștere, starea de sănătate a Cristinei a început să se înrăutățească.

Această a făcut hemoragie intrauterină, iar sângerările nu s-au oprit nici cu tratament. Medicul i-a spus că trebuie să-i scoată uterul. Inițial, Cristina nu a acceptat acest lucru. Până la urmă, ea a cedat, însă starea să s-a agravat și mai mult. „În momentul în care a fost pusă pe masă să o operăm a făcut stop cardiac”, afirmă Gheorghiță Trușcă, medic în Spitalul din Caracal.

Cadrele medicale au decis că pacienta să fie transferată de urgență la Spitalul Județean Craiova, însă tânăra a murit pe drum, în ambulanță, după ce medicii au încercat s-o resusciteze timp de 30 de minute. Tragedia s-a petrecut la șapte ore după ce Cristina Toncu născuse.

„Au ținut-o în agonie până la 2, 2 și ceva. Dacă a murit la 3, aproape de Craiova, au ținut-o în agonie atâtea ore, doamna”, a declarat tatăl pacinetei.

Medicul care a tratat-o pe femeie la spitalul din Caracal susține că a făcut tot posibilul pentru a o salva. „Să știți că și pentru mine e o mare trauma. Tot ce am putut am făcut făcut pentru ea.

Și nimic nu s-a greșit. Dacă organismul ei rezistă și nu făcea acel stop cardiac, lucrurile evoluau mult mai bine”, spune Gheorghiță Trușcă, medic în spitalul din Caracal.

Medicul mai subliniază că nu a avut la dispoziție aparatură necesară pentru a trata la Caracal un astfel de caz: „Toate ventilatoarele noastre erau puse pe pacienți Covid pozitiv, covid pozitiv în stare foarte gravă. Nu se putea detuba un alt pacient să vină ea pe ventilator”.

Sursa: ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here