S-a aflat adevărul despre vaccinul anti-COVID! Absolut toţi românii trebuie să ştie asta

Ca să folosim o formulă celebră, în aceste zile vaccinul împotriva COVID-19 pare să fie şi înger şi demon. Foarte mulţi oameni sunt adepţi ale unor teorii halucinante pe această temă. Adevărul este însă atât de simplu!

Într-un mesaj postat pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, vaccinare-covid.gov.ro, autorităţile din România încearcă să spulbere o serie de zvonuri şi teorii ale conspiraţiei care circulă în spaţiul public şi-i determină pe mulţi oameni să respingă ideea vaccinării.

În materialul respectiv se oferă şi o mostră a unei astfel de teorii absurde în capcana căreia, din păcate, cad şi foarte mulţi români: “Dr. Christiane Northrup, un medic obstetrician din SUA a declarat în cadrul unui interviu că vaccinurile împotriva COVID-19 pe bază de ARN mesager pot altera ADN-ul uman. Mai mult, vaccinurile bazate pe ARN mesager ar transforma oamenii în himere monitorizate prin tehnologia 5G de către Fundația Bill & Melinda Gates în scopul colectării de criptomonede.”

Clarificări de natură ştiinţifică

Specialiştii oferă câteva explicaţii şi clarificări cu privire la mult-dezbătutul ARN mesager.

„ARN-ul si ADN-ul sunt macromolecule indispensabile tuturor formelor de viață cunoscute până în prezent, alături de proteine, lipide și carbohidrați. ADN-ul uman este localizat în nucleul celular. ARN-ul mesager se găsește în citoplasma celulară – în afara nucleului – și are rol mult mai precis, cum este transmiterea de informații cu privire la sinteza de proteine în celulă.

Întrucât ARN-ul mesager nu pătrunde în nucleul celular, nu poate influența ADN-ul celular propriu. Vaccinurile care utilizează tehnologia ARN mesager folosesc o secvență de ARN mesager, care, odată introdusă în celule, transmite mesajul de sintetizare a proteinei Spike, proteină de suprafață a virusului SARS-CoV-2. Cantitatea de ARN mesager corespunzătoare unei doze de vaccin este standardizată, ceea ce va asigura producția unui nivel predefinit de proteină Spike.

Identificarea în organismul uman a acestei proteine ca fiind străină declanșează un răspuns imun care este responsabil de construirea imunității împotriva COVID-19. Practic, ARN-ul mesager reprezintă „manualul” după care celulele umane învață să producă proteina Spike, astfel încât organismul să își construiască mecanismele necesare pentru a se putea apăra împotriva COVID-19 dacă va intra în contact cu virusul SARS-CoV2.

Tehnologia a fost adoptată de către companiile farmaceutice Pfizer, Moderna și CureVac pentru dezvoltarea vaccinurilor împotriva COVID-19. În Uniunea Europeană, nici un vaccin nu poate fi comercializat înainte de încheierea studiilor clinice care să ateste că este sigur și eficace și că îndeplinește condițiile prevăzute de normele și legile în vigoare.”

La finalul articolului, echipa care gestionează platforma națională de informare cu privire la vaccinarea anti-COVID oferă şi o serie de surse suplimentare pentru o informare corectă a cetăţenilor, respectiv:

  1. https://www.newsguardtech.com/special-report-covid-19-vaccine-misinformation/
  2. https://www.cdc.gov/vaccines/covid-19/hcp/mrna-vaccine-basics.html
  3. https://vaccination-info.eu/en/vaccine-facts/approval-vaccines-european-union

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here