Veste rea pentru angajații din România. Ce se întâmplă cu salariile românilor/ SURSE

Vești de ultim moment pentru angajații din România. S-a aflat ce se întâmplă cu salariile românilor. Un lider important a venit cu detalii extrem de îngrijorătoare.

Vești extrem de importante pentru angajații din România, la final de an. Se pare că vor fi probleme în legătură cu măririle de salarii. Liderul Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, a afirmat duminică, într-o conferință de presă, că viitorul Guvern vrea să înghețe salariul minim pe economie de anul viitor la valoarea din 2020.

Informații de ultimă oră pentru angajați

Dumitru Costin a afirmat că sindicatele au propus o creștere a salariului minim la 2.400 lei de la 1 ianuarie. „Vă reamintesc că am avut o şedinţă de CNT, vă reamintesc că Ministerul Muncii a făcut de vreo două luni şi jumătate un grup tehnic de lucru la Ministerul Muncii cu mecanismul salariului minim.

La CNT-ul ăla noi ne-am comunicat punctul de vedere, toată partea sindicală, 2400 de lei brut de la 1 ianuarie, partea patronală a fost împărţită în trei – zona IMM-urilor a propus o creştere de la 1 ianuarie la 2300 de lei, celelalte organizaţii patronale au oscilat şi au spus că propun un moratoriu între trei şi şase luni de zile, lăsăm să vedem ce se mai întâmplă şi discutăm peste trei luni sau şase luni. Guvernul nu a precizat nimic în acest sens”, a transmis liderul BNS.

Se îngheață salariul minim?

Costin a spus că, din informațiile pe care le deține, Executivul va îngheța salariul minim pe economie la valoarea din acest an. „Luni, săptămâna asta trebuia să avem un Consiliu Naţional Tripartit pentru Dialog Social, care nu a mai avut loc, am primit o comunicare scrisă, ni s-a spus că primul ministru, domnul Ciucă, are un program foarte încărcat şi nu îşi mai permite să participe la acest CNT.

Din informaţiile de care noi dispunem la această oră se pare că cel care e nominalizat să formeze Guvernul, viitorul prim-ministru nominalizat, domnul Cîţu, doreşte să îşi asume decizia politică şi pe sub uşi, prin crăpăturile de uşi am aflat că intenţia este de a îngheţa salariul minim pe economie la valoarea din 2020”, a afirmat Dumitru Costin.

Acesta a mai spus că valoarea salariului minim pentru 2021 a fost calculată după formula care a determinat salariul minim din acest an. „În perioadele bune discutăm şi de productivitate. Zic angajatorii, doar inflaţie, discutăm şi despre productivitate, că nu avem creştere de productivitate.

Trebuie să vă reamintesc că formula de calcul care a determinat salariul minim din 2020, care a fost propusă de acelaşi guvern, cu acelaşi sprijin politic, lua în calcul atât inflaţia, cât şi creşterea de productivitate. Confederaţiile sindicale au lucrat exact pe aceeaşi formulă de calcul, în care am luat şi inflaţia şi productivitatea.

Acum unul din partenerii sociali, patronatele, zic să discutăm doar de inflaţie, dă-o încolo de productivitate, nu mai discutăm de ea. Hai să discutăm şi de productivitatea muncii, ne place să o mestecăm doar când ne convine nouă? Noi am lucrat cu materialul clientului, adică cu formula guvernamentală, cu aia am determinat salariul minim, pe cifre şi date care ne sunt confirmate în scris cei de la Statistică”, a mai transmis liderul BNS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here