Gigel Știrbu va fi președintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaților

Deputatul PNL de Olt Gigel Știrbu va fi, în această nouă legislatură, președintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaților.

Anunțul a fost făcut chiar de către parlamentarul din Olt, pe pagina sa de socializare.

„În această nouă legislatură care începe astăzi voi fi președintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării! Mulțumesc colegilor pentru nominalizare și voi acorda o atenție deosebită problematicii acestei comisii atât de importante pentru românii de pretutindeni: probleme legate de promovarea, păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase a românilor din afara graniţelor ţării; probleme privind strategia dezvoltării relaţiilor dintre instituţiile statului român şi comunităţile de români din afara graniţelor ţării; dialogul bilateral cu comisiile similare ale parlamentelor altor state şi ale organismelor parlamentare internaţionale”, a scris, pe Facebook, Gigel Știrbu.

Fost preot, subprefect de Olt și secretar de stat în Ministerul Culturii, Gigel Știrbu a fost ales deputat de Olt în trei legislaturi (2008 – 2012, 2012 – 2016, 2016 – 2020). În perioada 2013-2014 a fost și ministru al Culturii.

În acest mandat, Gigel Știrbu a semnat 73 de inițiative legislative, unele dintre acestea avându-l unic inițiator. Printre acestea se numără Legea care prevede scutirea populației de la plata apelor pluviale, Legea privind înființarea Muzeului Național „Brătianu”, Legea care prevede instituirea zilei de 21 martie – Ziua Olteniei etc.

Lui i se datorează, din mandatul 2012 – 2016, și modificarea Legii Pensiilor grație căreia cetățenii din Slatina și din mai multe localități pe o rază de opt kilometri în jurul municipiului-reședință de județ se pot pensiona mai devreme cu doi ani, dacă au locuit cel puțin 30 de ani în acest areal, cuprins în zonele cu grad ridicat de poluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here