Olt: Peste 80 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

„La acțiunile de verificare desfășurate ieri au participat peste 220 forţe de ordine, fiind verificate 86 de societăți comerciale, precum şi 35 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1340 de persoane”, se mai precizează în documentul citat.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 84 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 9.800 de lei, din care 81 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 7.600 de lei și 3 pentru nerespectarea interdicțiilor privind libera circulație în valoare de 2.200 de lei.

Se recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here