Ce trebuie să facem de Crăciun și Anul Nou? Klaus Iohannis: „Conformaţi-vă, dacă nu doriţi să ajungeţi în spital!”

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut o declaraţie de presă după întâlnirea pe care a avut-o la Cotroceni cu prim-ministrul Cîţu şi cu secretarul de stat Raed Arafat.

Klaus Iohannis a avut joi dimineaţă o şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care au participat Prim-ministrul României, Florin Cîţu, Viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunţat Administraţia prezidenţială.

„Am avut o ședință cu noul premier și mai mulți miniștri. Am discutat despre pandemie, cum va fi de Crăciun și campania de vaccinare.

Pandemia, din păcate, este cu noi, chiar dacă în ultimele zile avem relativ mai puține persoane infectate, nu putem spune că lucrurile stau bine. Avem foarte multe persoane la ATI, prea multe persoane decedate zilnic.

Cum va fi de Crăciun: nu vom introduce restricții noi de sărbători, însă restricțiile care sunt acum în vigoare rămân toate în vigoare.
Aceste restricții sunt obligatorii, nu este ceva opțional. Vă rog să vă conformați dacă nu doriți să ajungeți de sărbători la spital.

Campania de vaccinare începe în România și în toată UE exact pe data de 27 septembrie, duminică. Se începe cu o primă tranșă, dar deja după Crăciun încep să vină primele tranșe de vaccin.

Vaccinurile sunt sigure, eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene. Dragi români, aveți grijă de voi, respectați restricțiile. Multă sănătate și Crăciun fericit!”, a spus Klaus Iohannis.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here