Peste 500 de polițiști olteni vor fi în misiune pentru ca oamenii să se bucure, în linişte și siguranță, de Sărbători

Pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de sărbători, peste 500 de polițiști olteni vor fi prezenți, în aceste zile, la datorie.

Astfel, în perioada 25 – 27 decembrie, 509 poliţişti olteni (dintre care 318 de poliţişti de ordine publică, 126 de polițişti rutieri și 65 de polițiști de la alte structuri) acţionează, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile publice de pe raza județului Olt. Polițiștii vor folosi 9 aparate radar zilnic, aparatele Drug Test și etilotest, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație.

„Pentru a vă petrece sărbătorile în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

Recomandări pentru conducătorii auto:

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, asigurați-vă ca aveți montate anvelopele de iarnă şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Pietonilor le recomandăm să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here