Percheziții în Olt. Ce au descoperit polițiștii în locuințele a doi bărbați/ FOTO

Sursa foto: digi24.ro

În această dimineaţă, poliţiştii Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Balș, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat de 29 de ani, din comuna Găvănești.

Activitățile au fost desfășurate într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzută de Legea 126/1995 R.

Astfel, la locuința bărbatului, au fost identificate articole cu conținut pirotehnic, de diferite mărci și dimensiuni.

În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit faptul că materialele pirotehnice ar fi fost achiziționate de la un bărbat de 39 de ani, din comuna Călui, la locuința căruia au fost găsite alte obiecte cu conținut pirotehnic.

„În total, polițiștii au găsit 23 de kg, de obiecte cu conținut pirotehnic, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii au întocmit și bărbatului de 39 de ani dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzută de Legea 126 din 1995 R.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Olt”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Cristian Grigorescu.

Polițiștii au găsit 23 de kg de obiecte cu conținut pirotehnic în locuințele percheziționate

Polițiștii sfătuiesc cetățenii să nu achiziționeze materiale pirotehnice de la persoane neautorizate și să sesizeze orice încălcare a legii prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție!

În perioada sărbătorilor de iarnă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au intensificat activitățile în ceea ce privește identificarea și combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale, care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here