Peste 50 de amenzi aplicate în Olt persoanelor fără mască și celor care au nesocotit interdicțiile privind deplasarea

Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii din Olt, împreună cu reprezentanți ai DSP și ai DSVSA, au intensificat, în ultimele 24 de ore, activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile legale privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aplicând zeci de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.

Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

„La activităţile de verificare desfășurate ieri au participat peste 220 forţe de ordine, fiind verificate 82 de societăți comerciale, precum şi 49 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1200 de persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 7.000 de lei, 45 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 4.000 de lei si 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea, în valoare de 3.000 de lei.

Se recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here