Ministrul Educației, anunț de ultimă oră: Pe ce dată elevii s-ar putea întoarce la ore

Anunț major pentru profesori și elevi. Ministrul Educației vine cu noi informații privind redeschiderea școlilor. Potrivit acestuia, instituțiile de învățământ ar putea fi redeschise în luna ianaurie.

Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu vine cu noi informații. Potrivit acestuia, grădinițele și școlile ar putea să fie redeschise pe 11 ianuarie. Totodată, el a mai precizat că nu toate unitățile de învățământ vor fi redeschise în același timp, ci totul se va face etapizat.

Mai exact, potrivit ministrului, mai întâi ar putea lua partea la cursurile fizice cei de la grădinițe și școlile prmare și apoi școala gimnazială și învățământul preuniversitar, respectic învățământul universitar.

„Ministerul Educaţiei trebuie să fie în prima linie a responsabilităţii, alături de Ministerul Sănătăţii. Sistemul Educaţiei este cel mai mare sistem public, în orice ţară. Va trebui să ne concentrăm pe probleme de ordin urgent cum ar fi deschiderea şcolilor pe care ne-o dorim a se face cât mai repede va permite perspectiva epidemiologică.

Au fost evoluţii specifice care vizează în special copiii. Este prioritate zero analiza acestor evoluţii şi luarea celei mai bune decizii, în sensul în care ne dorim cu toţii, profesori, elevi, părinţi, Minister al Educaţiei, reîntoarcerea cât mai grabnică la şcoală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Totuși, până în prezent sunt două decizii importante care trebuie luate, în principiu, în această săptămână. Una vizează redeschiderea școlilor, fiind avansată data de 11 ianuarie, însă e doar o variantă în lucru. Mai exact, cei de la grădiniță și elevii școlilor primare ar putea să se întoarcă la școală chiar din acest semestru.

În acest context, semestrul II al anului școlar în curs, care începe pe 8 februarie, i-ar găsi deja în bănci. De menționat este faptul că, în acest sistem de învățământ sunt peste 3 milioane de elevi și peste 500.000 de studenți.

Ministerul își dorește redeschiderea școlilor

Ministrul a mai menționat că Ministerul pe care îl conduce își dorește acest lucru și își dorește totodată respectarea calendarului.

“Am prioritizat deja grădinițele și învățământul primar. Ne dorim acest lucru” (n.red. redeschiderea școlilor și grădinițelor), a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit Adevărul.

“Știm, ele ar trebui deschise după calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, asta este o urgență zero”, a mai spus Cîmpeanu.

De asemenea, o altă decizie importantă care ar putea fi luată vizează bugetul Ministerului Educației. Sorin Cîmpeanu a spus că negocierile se vor purta cu mandatul pe masă, mai exact, ministrul Educației și-ar da demisia dacă acest minister nu va primi destui bani anul viitor astfel încât să poată fi puse în practică toate măsurile specificate în programul de guvernare și pe care Cabinetul Cîțu le-a promis.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here