Cum slăbești după Revelion fără dietă! Trucul simplu care te scapă de kilograme peste noapte

Un medic transmite 7 sfaturi foarte utile pentru românii care vor să slăbească după mesele festive din perioada sărbătorilor. Aceasta ne arată ce trebuie făcut pentru a pierde kilogramele în plus, fără prea mult efort.

„Stabilește un interval de cel puțin 20 de minute pentru masă!”, este primul sfat pe care îl oferă dr. Laura Ene, conform totuldespreslabit.ro

Medicul explică faptul că miza este foarte mare deoarece în acest fel poate fi deprins un obicei  sănătos. Mâncatul rapid poate provoca supraalimentație deoarece gustul mâncării nu poate fi savurat.

Mâncând încet „îi vei oferi stomacului tău ocazia de a-ți transmite la timp senzația de sațietate”, arată medicul.

Schimbarea stilului de viață

„Dormi o oră în plus!”, este al doilea sfat pe care îl medicul. Aceasta subliniază că obiceiurile alimentare dăunătoare sunt asociate cu un program de somn mai mic de 7 ore.

Conform sursei menționate, un studiu realizat la Universitatea din Michigan a scos la iveală faptul că o oră de somn în plus pe noapte ar putea ajuta o persoană să scadă în greutate cu 14 kilograme pe an.

În continuare, medicul explică ce este „Planul Restaurantul”. Conform informațiilor transmise, mesele la restaurant sunt un subiect sensibil. Totuși, exista multe trucuri care îi poate ajuta pe cei care vor să slăbească.

„Împarte un antreu cu un prieten sau cu un coleg – banii se împart la doi, iar experiența aceasta vă poate apropia. Comandă unul dintre aperitive pe post de fel de mâncare principal și completează masa cu o salată. Dacă ești tentat de unul dintre felurile principale, alege dintre porțiile mini concepute special pentru copii. În cazul în care ai comandat totuși o porție normală, cere jumătate la pachet, pentru masa următoare”, explică medicul.

„Elimină zahărul lichid din meniul tău!”, este al patrulea sfat pe care îl oferă medicul, punctând faptul că sucurile nu ne oferă seva delicioasă a fructelor, ci o povară de zahăr de care corpul nostru nu are nevoie.”

De asemenea, medicul oferă și o alternativă: „dacă apa simplă nu te convinge pe tot parcursul zilei, poți adăuga felii de căpșuni și de lămâie în pahar, plus frunze proaspete de mentă.”

„Apucă-te de yoga!”, este următorul sfat transmis. Un studiu publicat în Journal of the American Dietetic Association arată că femeile care fac yoga tind să cântărească mai puțin decât celelalte.

Conform sursei menționate, „liniștea interioară nu este compatibilă cu supraalimentarea” iar prin yoga nu îți vei mai hrăni emoțiile, ci stomacul, pentru că yoga și meditația te vor ajuta să faci pace cu emoțiile tale.

„Mentolează-te!” este penultimul sfat transmis de către medic. Aceasta explică faptul că gustul puternic de mentol poate tăia brusc pofta de mâncare, deoarece ar afecta gustul alimentelor.

În ultimul rând, medicul ne spune că trebuie să facem exces de legume. „O farfurie încărcată cu legume te va ajuta să fii mulțumit de cantitatea generoasă de mâncare” iar „conținutul ridicat de apă și fibre îți va declanșa senzația de sațietate fără un cost caloric semnificativ”, explică aceasta.

Conform informațiilor transmise, secretul este pregătirea legumelor la abur sau la cuptor, fără adaos de grăsime.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here