Curg amenzile în Olt: Peste 100 de persoane, prinse pe picior greșit. Nu se respectă măsurile anti-COVID

Sute de amenzi au fost aplicate în perioada 1-3 ianuarie, după ce oltenii au încălcat măsurile impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Astfel, pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate au fost efectuate acțiuni de verificare pe raza întregului județ.

Acțiunea s-a desfășurat sub autoritatea Instituției Prefectului, a Inspectoratului de Poliție Județean Olt, cu suportul Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale, al Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

În cadrul acțiunilor, au fost verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor în afara locuinței, în intervalul orar 23.00-05.00, precum și portul măștii de protecție în toate spațiile publice închise sau deschise.

În cele trei zile au fost verificate aproximativ 3.000 de persoane și peste 200 de obiective/locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 139 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depășind suma de 30.000 de lei. Acestea au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

„Reamintim faptul că, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor;

Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private;

„Scopul poliţiştilor nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare şi prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19, însă nu vor fi tolerate abateri de la normele legale.

Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să nu se expună la riscuri”, transmit reprezentanții IPJ Olt.

Totodată, persoanele care se deplasează în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, pentru motive justificate, sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here